:

Welke velgmaat heb ik nodig?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke velgmaat heb ik nodig?
  2. Wat kost velg richten?
  3. Wat betekent et50?
  4. Hoeveel mm is 1 ET?
  5. Wat is ET waarde 40?
  6. Wat is beter 18 of 19 inch velgen?

Welke velgmaat heb ik nodig?

Die kan je gemakkelijk terugvinden op je huidige banden, waar je op de zijkant de bandenmaat kunt aflezen. Het laatste getal geeft in dit geval de velgmaat weer; staat er bijvoorbeeld “195/65 R15” dan geeft het laatste getal “15”- de diameter van de velg aan.

Wat kost velg richten?

Maar wat gaat dat velgen richten kosten? Als het aankomt op velgen richten is de prijs afhankelijk van de wielgrootte. Voor velgen tot en met 18 inch rekenen wij een prijs van € 85,- per velg. Voor velgen vanaf 19 inch en hoger zijn de kosten € 110,- per velg.

Wat betekent et50?

Wat is de ET-maat van een velg? De ET-maat (ook wel offset genoemd) is de afstand (in millimeters) tussen het midden van uw velg en het bevestigingspunt. Op een monoblock velg, is de ET-maat definitief en kan dus niet veranderd worden.

Hoeveel mm is 1 ET?

Aanduiding van de ET waarde velg (ET bolling) Een ET-waarde wordt altijd aangeduid in millimeters, bijvoorbeeld 30 staat voor 30 mm.

Wat is ET waarde 40?

Links: ET-waarde 30, rechts ET-waarde 40. Hierdoor valt de velg in zijn geheel verder naar binnen. Hoe hoger de ET, hoe meer een velg naar binnen valt, en hoe lager de ET, hoe meer een velg naar buiten steekt.

Wat is beter 18 of 19 inch velgen?

Ik vond van 18" naar 19" wel een merkbaar verschil, het is wat strakker op weg omdat de band minder kan doorveren maar ik voel wel meer van de weg. Heb er verder geen problemen mee omdat de st toch al sportief is. Stap je van 16"of 17" ineens over op 19" dan is het echt wel even wennen.