:

Hoeveel moet EPC waarde zijn?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel moet EPC waarde zijn?
 2. Hoe lang is een energieprestatiecertificaat geldig?
 3. Wat met slechte EPC waarde?
 4. Hoe oud mag EPC attest zijn bij verkoop?
 5. Hoe lang is een attest geldig?
 6. Wat is de impact van elektrische verwarming op mijn EPC?
 7. Is EPC waarde belangrijk?
 8. Hoe kan je de EPC waarde verlagen?
 9. Is EPC waarde F goed?

Hoeveel moet EPC waarde zijn?

Volgens het certificaat vallen woningen met een EPC waarde van 180 of lager binnen de huidige nieuwbouweisen wat energieverbruik betreft. Een kengetal van 180 of lager kan je anno 2015 dus als goed beschouwen.

Hoe lang is een energieprestatiecertificaat geldig?

Een EPC residentieel is tien jaar geldig. Het EPC vervalt als een aangepast EPC voor het verstrijken van de geldigheidstermijn wordt opgemaakt. Vanaf 2022 komen bij verkoop enkel nog EPC's in aanmerking die zijn opgemaakt vanaf 2019. Dit is van toepassing voor alle notariële akten die vanaf 2022 verleden zullen worden.

Wat met slechte EPC waarde?

Oudere woningen hebben vaak nog slecht geïsoleerde ramen en deuren. Daardoor ligt de EPC-waarde van oudere woningen ook vaak heel hoog. Sinds 2020 moeten de ramen van alle (huur)woningen minstens dubbel glas hebben. Plaats je hoogrendementsglas kun je zelfs onder bepaalde voorwaarden een premie ontvangen.

Hoe oud mag EPC attest zijn bij verkoop?

Is uw woning maximaal 10 jaar oud en hebt u een 'EPC Bouw' dat nog geldig is, dan moet dat EPC Bouw gebruikt worden bij verkoop of verhuur. Hebt u geen geldig 'EPC Bouw'? Dan moet u een 'EPC voor een bestaande woning' laten maken.

Hoe lang is een attest geldig?

Hoelang is een medisch attest geldig?
KlasseGeldigheidsduur
Attest klasse 1Single piloot zonder passagiers of multipiloot (met of zonder passagiers)1 jaar
6 maanden
Attest klasse 25 jaren
2 jaren

Wat is de impact van elektrische verwarming op mijn EPC?

Invloed elektrische verwarming op een EPC Huizen die elektrisch verwarmd worden hebben zo goed als altijd een redelijk hoge EPC score en worden bijgevolg als niet energie-efficiënt beschouwd.

Is EPC waarde belangrijk?

Zowel voor kopers als verkopers is de EPC score belangrijk. Een goede score duidt op een laag energieverbruik wat gunstig is voor de verkoopwaarde.

Hoe kan je de EPC waarde verlagen?

Uiteraard zijn er nog andere verliesposten die, eens aangepakt, ook voor een mooie verbetering van uw EPC waarde kunnen zorgen:
 1. Isolatie van buitenmuren.
 2. Isolatie van de vloeren.
 3. Vervangen van de verouderde verwarmingsketel door een energiezuinig model.
 4. Het plaatsen van zonnepanelen en/of een zonneboiler.

Is EPC waarde F goed?

Sinds 2019 wordt de energiezuinigheid weergegeven met een label. Dit label gaat van een rode letter F (slechte score) tot een donkergroene A+ (heel goede score). Op het EPC staat ook de energiescore van de wooneenheid in kWh/(m² jaar) (kilowattuur per vierkante meter jaar).