:

Hoe maak je een vorm in InDesign?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe maak je een vorm in InDesign?
  2. Wat is een tekstomloop?
  3. Hoe plaats je een pdf in InDesign?
  4. Hoe maak je een pad in InDesign?
  5. Waar staat tekstterugloop?
  6. Hoe maak je een pijl in InDesign?

Hoe maak je een vorm in InDesign?

Een vorm voor een plaatsaanduiding tekenen
  1. Selecteer in de toolset de tool Ovaalkader , Rechthoekkader of Veelhoekkader .
  2. Sleep in het documentvenster om een pad of kader te maken. Houd tijdens het slepen de toets Shift ingedrukt als u de breedte en hoogte van het kader wilt beperken.

Wat is een tekstomloop?

Vaak komt er een onderschrift bij de foto. Als het tekstkader van het onderschrift te dicht bij deze foto staat dan laat InDesign de tekst niet zien. De tekstomloop duwt deze tekst dus weg.

Hoe plaats je een pdf in InDesign?

Met de opdracht Plaatsen kunt u in InDesign pagina's vanuit het ene document naar een ander document overbrengen. U kunt een enkele pagina, een paginabereik of alle pagina's in een document importeren. De pagina's worden als objecten geïmporteerd (te vergelijken met het importeren van pagina's uit een PDF-bestand).

Hoe maak je een pad in InDesign?

Werk je in InDesign, ga dan naar het menu Object > Paden >Samengesteld pad maken. In Illustrator kies je voor Object > Samengesteld Pad > Maken (of Ctrl/Cmd+8). Er wordt een gat in de onderste vorm gemaakt. Je kunt ook meerdere gaten in een vorm maken.

Waar staat tekstterugloop?

Tekst laten teruglopen rond een afbeelding of tekenobject Selecteer de afbeelding of het object. Selecteer Opmaak en selecteer vervolgens onder Rangschikken de optie Tekstterugloop. Klik op de terugloopoptie die u wilt toepassen.

Hoe maak je een pijl in InDesign?

Probeer het eens op de volgende manier. 1. In de afbeelding hieronder heb ik een rechthoek getekend met daarboven een lijn. Met gebruik van het 'Lijnpalet ' (onder het menu Venster) heb ik er een pijl van gemaakt.