:

Kan een slang op zijn tong bijten?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan een slang op zijn tong bijten?
  2. Wat kan een slang met zijn tong?
  3. Welke kleur tong heeft een slang?
  4. Waar ruikt slang mee?
  5. Welk dier heeft geen mond?

Kan een slang op zijn tong bijten?

De tong wordt dus helemaal niet gebruikt bij het bijten. Noch bij het kauwen (zoals wij doen) want slangen kauwen niet. Het risico dat een slang zijn tong zou doorprikken is daardoor zéér klein. Slangengif is in principe speeksel dat tevens bedoeld is om een prooi te verdoven of te verlammen.

Wat kan een slang met zijn tong?

De slang kan door zijn gespleten tong bepalen waar de geur het sterkst is. Zo kan hij bijvoorbeeld de plaats van zijn prooi bepalen. Als hij meer geurdeeltjes van zijn prooi opvangt op het linker uiteinde van zijn tong, weet de slang dat hij zijn prooi in die richting moet zoeken.

Welke kleur tong heeft een slang?

De tong heeft, ondanks de zwarte of soms felle rode of blauwe kleuren, niets met giftigheid of het toedienen van gif te maken. Om zich in hun omgeving te kunnen oriënteren maken slangen gebruik van de tastzin door middel van tastzintuiglijke puntjes op de schubben.

Waar ruikt slang mee?

Het reukorgaan is het belangrijkste zintuig voor de slang. Hoewel slangen wel ademen door hun neusgaten, ruiken ze er niet mee. Slangen gebruiken namelijk hun tong om geurdeeltjes op te vangen! Als een slang z'n tong uitsteekt, blijven er geurdeeltjes aan plakken.

Welk dier heeft geen mond?

Geen mond, geen poten, geen plant en geen dier. De zoo van Parijs pakt morgen uit met wel iets heel erg bijzonders: de blob. Een wezen dat loopt zonder poten, eet zonder maag en communiceert zonder mond.