:

Hoe is het met de nieuwe telescoop?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe is het met de nieuwe telescoop?
  2. Waar is de James Webb-telescoop gebouwd?
  3. Hoe lang blijft James Webb-ruimtetelescoop in dienst?
  4. Hoe gaat het met Webb?
  5. Hoe snel gaat de James Webb?

Hoe is het met de nieuwe telescoop?

De Webb-telescoop is nu op weg naar zijn uiteindelijke bestemming, een proces dat ongeveer een maand zou duren. Van de zomer worden de eerste beelden verwacht. De Hubble is inmiddels dertig jaar oud. Naar verwachting zal de voorganger van Webb in de komende tien jaar uit zijn baan raken en verbranden in de dampkring.

Waar is de James Webb-telescoop gebouwd?

De James Webb is gebouwd door de ruimtevaartorganisaties van Europa (ESA), de Verenigde Staten (Nasa) en Canada (CSA). Vanuit Nederland zijn de Universiteit Leiden, onderzoeksinstituut TNO en wetenschappelijk bureau NOVA-OIR betrokken bij het 8 miljard euro kostende project.

Hoe lang blijft James Webb-ruimtetelescoop in dienst?

De missie van de James Webb-telescoop duurt in principe vijf jaar, maar eerder werd bekend dat hij tot tien jaar verlengd zou kunnen worden, als alles naar behoren zou blijven werken. Nu denkt NASA dat de telescoop mogelijk nog langer dan tien jaar wetenschappelijke metingen kan doen.

Hoe gaat het met Webb?

NASA heeft uitklappen van zonneschild James Webb-telescoop voltooid. NASA heeft het aanspannen van de vijf lagen van het zonneschild van de James Webb Space Telescope afgerond. Daarmee is volgens de ruimtevaartorganisatie driekwart van de problemen die als single-point failures gezien kunnen worden afgestreept.

Hoe snel gaat de James Webb?

Volgens NASA heeft de James Webb-telescoop maandag om 20.00 uur Nederlandse tijd zijn stuwraketten 297 seconden lang afgevuurd om de koerscorrectie uit te voeren. Die correctie voegde een snelheid van ongeveer 1,6 meter per seconde toe aan de snelheid van Webb, wat overeenkomt met een wandeltempo.