:

Waar is een zaagblad van gemaakt?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waar is een zaagblad van gemaakt?
  2. Welke richting tanden zaagblad?
  3. Wat is een Widia zaagblad?
  4. Hoeveel tanden moet mijn zaagblad hebben?
  5. Welke vertanding cirkelzaag?

Waar is een zaagblad van gemaakt?

Er zijn zaagbladen voor het zagen van verschillende materialen zoals: hout, metaal, kunststof en steen. Voor alle zaagbladen geldt dat de tanden ervan zijn gemaakt van een materiaal dat harder is dan het te bewerken materiaal. Men onderscheidt zaagbladen voor handbediende zagen en voor machinezagen.

Welke richting tanden zaagblad?

Let op de juiste stand van de tandjes: die moeten van het handvat af wijzen. Zet het zaagblad op de afgetekende zaaglijn en maak een inkeping door de zaag een paar keer naar je toe te trekken. Je kunt je duimnagel gebruiken als geleider.

Wat is een Widia zaagblad?

Widia cirkelzagen Voor hout, voor hout/laminaat, voor trespa, voor dakplaten/aluminium, fermacell, eternit en voor metaal. Met name het cirkelzaagblad voor hout en plaatmateriaal met een diameter van 160mm is veel gevraagd. Deze wordt onder andere gebruikt in de invalzaag van Festool, Makita en meerdere merken.

Hoeveel tanden moet mijn zaagblad hebben?

Let op met het gebruik van zaagbladen met teveel tanden voor het materiaal. Wanneer het blad te veel tanden heeft kan deze zijn hitte niet kwijt en zal je materiaal verbranden. Zorg altijd dat er minimaal 3 tot 5 tanden in het materiaal zitten tijdens het zagen.

Welke vertanding cirkelzaag?

In de basis geldt: met een zaagblad met weinig tanden werk je snel en maak je grove zaagsneden. Heeft een zaagblad veel tanden, dan worden je zaagsneden zuiverder en werk je preciezer. Ga je balken afkorten voor constructie, dan is een grove zaagsnede niet storend en is een zaagblad met 24 tanden genoeg.