:

Hoe is internetbankieren ontstaan?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe is internetbankieren ontstaan?
 2. Waar komt de zitbank vandaan?
 3. Welke 4 zaken heb je nodig om te kunnen internetbankieren?
 4. Wat is de betekenis van bank?
 5. Hoe heette de Fortis bank vroeger?
 6. Waar is een bank van gemaakt?

Hoe is internetbankieren ontstaan?

Korte geschiedenis Rond 1970 introduceren banken de automatische betaling en -incasso. Vanaf dat moment gaat het hard. Vooral de komst van de geldautomaat (begin jaren '80), de betaalautomaat in winkels (1990), internetbankieren (1997) en mobiel bankieren (2003) bieden klanten veel vrijheid en gebruiksgemak.

Waar komt de zitbank vandaan?

Uit de zestiende en zeventiende eeuw zijn een aantal zware zitbanken overgebleven. De settle bood genoeg ruimte voor drie of meer mensen en had een hoge leuning als bescherming tegen de tocht. In het midden van de zeventiende eeuw waren de puriteinen in Engeland op het hoogtepunt van hun macht.

Welke 4 zaken heb je nodig om te kunnen internetbankieren?

Wat heb ik nodig om online te bankieren via Internet?
 • een computer (Pc of Mac)
 • een internetverbinding.
 • een contract Belfius Direct Net.
 • een debetkaart (Bancontact of een (Business) Access Card)
 • een Belfius Card Reader.

Wat is de betekenis van bank?

Een bank is een gebouw, instelling of onderneming waar men geldzaken kan regelen. Het is tevens een meubel waar men met meerdere mensen op kan zitten.

Hoe heette de Fortis bank vroeger?

2009: Fortis Bank (het latere BNP Paribas Fortis), ontstaan in 1999 uit de fusie tussen de Generale Bank (die haar oorsprong vond in de Generale Maatschappij van Belgiƫ, opgericht in 1822) en de Algemene Spaar-en Lijfrentekas (ASLK), gesticht in 1865.

Waar is een bank van gemaakt?

Het karkas vormt de basis van je bank. Deze wordt gemaakt van verschillende soorten hout. Op de dragende delen, dat is het deel waar je met je gewicht op zit, worden beukenregels gebruikt. Beuken is een keiharde houtsoort die niet snel breekt.