:

Hoe afvallen met obesitas?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe afvallen met obesitas?
 2. Wat gebeurt er in het lichaam bij obesitas?
 3. Welke ziektebeelden kunnen door overgewicht worden veroorzaakt?
 4. Wat is een bariatrische chirurgie?
 5. Wat is het obesitas?
 6. Wat is een leefstijlprogramma?

Hoe afvallen met obesitas?

Om af te vallen moet u minder energie (calorieën) binnenkrijgen en meer bewegen. Een volwassene heeft calorieën per dag nodig. Hiermee blijft u op gewicht. Als u dagelijks zo'n 500 calorieën minder neemt, valt u af.

Wat gebeurt er in het lichaam bij obesitas?

Naarmate het overgewicht groter is, treden de gezondheidsproblemen vaker op en zijn ze ernstiger. Ziekten gerelateerd aan overgewicht en obesitas zijn diabetes type 2 (suikerziekte), hoge bloeddruk, galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten, slaapapneu en bepaalde soorten kanker.

Welke ziektebeelden kunnen door overgewicht worden veroorzaakt?

Maar met obesitas heb je ook meer kans op bepaalde ziekten en aandoeningen, zoals:
 • hart- en vaatziekten.
 • hoge bloeddruk.
 • suikerziekte (diabetes, type 2). Dat kan weer leiden tot hart- en vaatziekten, of klachten aan ogen, nieren, zenuwen en voeten.
 • artrose.
 • kanker.
 • (lage) rugpijn.
 • spierpijn.
 • slaapstoornissen.

Wat is een bariatrische chirurgie?

Bariatrische chirurgie is de enige bewezen effectieve behandeling op de lange termijn. Bij bariatrische chirurgie worden chirurgische technieken ingezet om het gewicht te verminderen, zoals het verkleinen van de maag of het plaatsen van een maagbandje.

Wat is het obesitas?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er sprake van overgewicht of obesitas wanneer iemand een abnormaal of buitengewoon grote ophoping van lichaamsvet heeft die een negatief effect kan hebben op de gezondheid.

Wat is een leefstijlprogramma?

Een leefstijl-programma helpt om af te vallen als u te zwaar bent. U krijgt hulp van een leefstijlcoach, diëtist, fysiotherapeut of oefentherapeut. Zij helpen u om uw leefstijl te verbeteren. Er zijn 4 leefstijl-programma's: Beweegkuur, CooL, SLIMMER en Samen Sportief in Beweging.