:

Hoe wordt dierenmishandeling gestraft?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe wordt dierenmishandeling gestraft?
  2. Kan politie dieren in beslag nemen?
  3. Welke straffen zijn er voor dierenmishandeling?
  4. Waar gaan in beslag genomen dieren heen?
  5. Is dierenmishandeling een misdrijf of overtreding?

Hoe wordt dierenmishandeling gestraft?

Voor dierenmishandeling bestaan al wel straffen. De maximale gevangenisstraf voor het mishandelen of verwaarlozen van een dier is drie jaar of een geldboete die kan oplopen tot ruim 19 duizend euro. De rechter kan mensen ook een verbod opleggen op het houden van één of meer dieren.

Kan politie dieren in beslag nemen?

Enkel inspecteurs en controleurs van de dienst Dierenwelzijn en de lokale politie kunnen dieren in beslag nemen voor overtredingen inzake dierenwelzijn. De in beslag genomen dieren worden ergens ondergebracht waar ze goed verzorgd worden, zoals een asiel.

Welke straffen zijn er voor dierenmishandeling?

De maximale gevangenisstraf voor het mishandelen of verwaarlozen van een dier is drie jaar of een maximale geldboete van € 19.500. Op basis van de wet kan de rechter bij een voorwaardelijke veroordeling als bijzondere voorwaarde het verbod op het houden van één of meer dieren stellen.

Waar gaan in beslag genomen dieren heen?

Opvang van in bewaring genomen dieren Wij regelen alleen de Opvang van dieren die in bewaring zijn genomen. Dit doen wij namens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Wij gebruiken verschillende opvangadressen. Deze adressen moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen.

Is dierenmishandeling een misdrijf of overtreding?

Dierenverwaarlozing of dierenmishandeling zijn in Nederland strafbaar gesteld. De Nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit en/of de Landelijke Inspectiedienst (LID) kan een onderzoek tegen u starten bij een verdenking van dierenmishandeling.