:

Hoeveel hectare om zelfvoorzienend te zijn?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel hectare om zelfvoorzienend te zijn?
  2. Hoeveel voedsel per hectare?
  3. Hoeveel vierkante meter Graan voor een brood?
  4. Hoeveel tarwe voor 1 brood?
  5. Hoeveel m2 woonruimte per persoon?
  6. Hoeveel vierkante meter per persoon op aarde?

Hoeveel hectare om zelfvoorzienend te zijn?

Voor een zelfvoorzienend, plantaardig dieet is een tuintje van circa 350 vierkante meter nodig. Voor een tuin met varkens is drie keer zoveel ruimte nodig. Een ruimtebesparend alternatief zijn kippen of vissen; die nemen minder ruimte in en hebben relatief gezien minder voeding nodig.

Hoeveel voedsel per hectare?

Brood, aardappelen en peulvruchten: 250 vierkante meter Een hectare aardappels levert in goede jaren meer dan zestig ton op. Dat is genoeg om zo'n 750 mensen van aardappels te voorzien, dus ongeveer 15 vierkante meter per persoon (iets ruimer genomen).

Hoeveel vierkante meter Graan voor een brood?

Voor een bruinbrood is gemiddeld 0,6 vierkante meter akker nodig en voor een witbrood 0,76 vierkante meter. De gemiddelde Nederlander eet 4 sneetjes brood per dag. Er is dus 85.000 hectare landbouwgrond nodig voor ons dagelijks brood, maar in Nederland wordt twee keer zoveel graan verbouwd.

Hoeveel tarwe voor 1 brood?

Een boer krijgt op dit moment € 2,10 voor tien kilo tarwe. Een gewoon Hollands brood weegt ca. 800 gram en kost gemiddeld € 2. In brood zit een boel lucht tussen de gaatjes, er is water bijgedaan en er zijn zogenaamde broodverbeteraars aan toegevoegd die het makkelijk laten rijzen en langer vers houden.

Hoeveel m2 woonruimte per persoon?

Een gemiddeld 1-persoonshuishouden heeft een woonoppervlakte van 88 m2. Maar in de grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen is de oppervlakte van de woning van alleenstaanden gemiddeld minder dan 70 m2. Drie kwart van de stellen met kinderen heeft een woning met minimaal 100 m2.

Hoeveel vierkante meter per persoon op aarde?

De geschetste hoeveelheid zou neerkomen op 532.900 vierkante meter per persoon. We rekenen het even na. Het totale aardoppervlak is circa 510 miljoen vierkante kilometer. Deel je dat door 7 miljard mensen, dan kom je op 73.000 vierkante meter land en water per persoon.