:

Kan ik als zelfstandige ook in loondienst werken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan ik als zelfstandige ook in loondienst werken?
  2. Kan een ZZP er mensen in dienst nemen?
  3. Wat moet je verdienen als zelfstandige?
  4. Wat is het verschil tussen werken als zelfstandige of in loondienst werken?
  5. Wat kost een zelfstandige per uur?
  6. Welke ZZP ers verdienen het meest?
  7. Welk uurtarief kan ik vragen?

Kan ik als zelfstandige ook in loondienst werken?

Ben je zelfstandige en betaal je je sociale bijdragen, dan verbiedt niets je daarnaast nog een bepaalde activiteit uit te oefenen om wat meer te verdienen. Zoals een loontrekkende zelfstandige mag zijn in bijberoep, zo mag ook een zelfstandige een nevenactiviteit uitoefenen.

Kan een ZZP er mensen in dienst nemen?

Mag je als zzp'er personeel aannemen? In het kort: Ja dat mag. Je bent immers zelfstandig ondernemer. Het maakt dan niet uit welke rechtsvorm je gekozen hebt voor je bedrijf.

Wat moet je verdienen als zelfstandige?

Eenmanszaak
Bruto-inkomen op 1 jaar ( x 12)€ 54.000
Sociale bijdragen- € 4.000
Netto belastbaar inkomen (€54.000 - € 10.000 - € 4.000)€ 40.000
Belastingen- € 12.000
Eindresultaat€ 28.000

Wat is het verschil tussen werken als zelfstandige of in loondienst werken?

Wat is het verschil tussen ZZP'er en loondienst? Het belangrijkste verschil is dat een ZZP'er een zelfstandig ondernemer is en dat je in loondienst voor een baas werkt. Als zelfstandig ondernemer ben je dus baas over jezelf, terwijl je in loondienst verantwoording af moet leggen aan jouw baas of jouw leidinggevende.

Wat kost een zelfstandige per uur?

Het gemiddelde uurtarief van zzp'ers verschilt per branche. Een ICT'er kan bijvoorbeeld een hoger uurtarief vragen dan een bouwvakker. Het uurtarief schommelt voor zzp'ers tussen de €30 en €150. Per beroepsgroep zijn er ook verschillen: jouw toegevoegde waarde en onderhandelingskwaliteiten maken dan het verschil.

Welke ZZP ers verdienen het meest?

Zo verdienen ZZP'ers in de financiële dienstverlening verreweg het meest met €66.500 bruto per jaar. Mensen in de specialistische zakelijke diensten (€52.600), informatie en communicatie (€51.700) en verhuur en handel van onroerend goed (€49.800) doen het daarentegen ook niet slecht.

Welk uurtarief kan ik vragen?

Als startende ondernemer mag je al tevreden zijn als je 50 tot 60% van die 1.840 uren in rekening kunt brengen. In ons voorbeeld kom je met 50% declarabele uren uit op een uurtarief van (46.312 euro/920 uren=) 51 euro. Je berekent over je uurprijs van 51 euro 21% of 9% btw, afhankelijk van de aard van je dienst.