:

Wat betekent Clubfitting?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat betekent Clubfitting?
  2. Welke Golfgrip?
  3. Hoeveel hybrides in golftas?
  4. Waarom Clubfitting?
  5. Wat kost een nieuwe golfset?

Wat betekent Clubfitting?

Clubfitting is het afstemmen van je clubs op je swingsnelheid, swingbaan en lichaamsbouw (bijvoorbeeld armlengte en grootte van je hand). Een fitter meet bij een analyse alle clubs op deze onderdelen en past je clubs aan op lengte, lie, shaft flex, gewicht en dikte van de grip.

Welke Golfgrip?

De maat van de grip is niet iets wat vastligt en alleen met de grootte van je handen te maken heeft. Het is echter wel een goed startpunt. Pak de grip vast zoals je dat hebt geleerd en kijk of je ring- en middelvinger goed om de grip zitten.

Hoeveel hybrides in golftas?

Wat zit er in een set golfclubs? In een golftas mogen maximaal veertien clubs zitten. Logische keuze in een hele set: driver, houten-3, hybride 19-21 graden (overeenkomend met een ijzer-3), ijzer 4 t/m 9, pitching wedge, gap wedge, sand wedge, lob wedge en putter.

Waarom Clubfitting?

Waarom clubfitting? Iedere golfer is uniek, het is daarom van belang dat je speelt met de clubs die het beste passen bij je golfspel. Clubfitting is het afstemmen van je clubs op je swingsnelheid, swingbaan en lichaamsbouw (bijvoorbeeld armlengte en grootte van je hand).

Wat kost een nieuwe golfset?

De prijs van een golfset Een gemiddelde prijs voor een halve set ligt rond de € 150,- een de gemiddelde prijs voor een hele set ligt zo rond de € 300,-.