:

Waarom geen thuisbevalling?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waarom geen thuisbevalling?
  2. Hoeveel procent van de bevallingen gaat goed?
  3. Hoeveel bevallingen medisch?
  4. Waarom zout bij bevalling?
  5. Wat is een celstof onderlegger?

Waarom geen thuisbevalling?

Nadelen van thuis bevallen Er lopen thuis geen gynaecologen of kinderartsen rond die heel snel bij je bed kunnen staan als dit nodig is. Het gebruik van medische pijnbestrijding tijdens een thuisbevalling is niet mogelijk. Wel kan je kiezen voor alternatieve vormen van pijnbestrijding.

Hoeveel procent van de bevallingen gaat goed?

Dokterdokter.nl zocht het uit. In Nederland bevalt 25 procent van de zwangere vrouwen thuis. In de meeste andere Europese landen worden kinderen bijna altijd geboren in het ziekenhuis. Slechts een paar procent van de zwangere vrouwen in westerse landen bevalt thuis.

Hoeveel bevallingen medisch?

In totaal bekeek zij 800.000 bevallingen die plaatsvonden in de periode van 20. In die periode steeg het percentage ziekenhuisverwijzingen voor vrouwen die in verwachting waren van hun eerste kind van 29 procent naar 41 procent. De doorverwijzingen naar het ziekenhuis hadden vooral niet-urgente redenen.

Waarom zout bij bevalling?

Een pak zout kan nodig zijn om de bevallingswas te spoelen, zout lost namelijk het bloed op. We vragen ook om een nieuwe plastic afwasbak, deze wordt gebruikt na de bevalling als het douchen niet lukt.

Wat is een celstof onderlegger?

Celstof matjes zijn onderleggers die worden gebruikt om bijvoorbeeld bij incontinentie het matras te beschermen.