:

Wat is de btw drempel?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is de btw drempel?
  2. Hoe kan ik mijn BTW nummer vinden?
  3. Welk btw tarief is van toepassing?
  4. Hoeveel btw vanaf 1 juli?
  5. Wat is reverse vat?

Wat is de btw drempel?

Btw en KOR Wanneer je met je webshop de drempel van 10.000 euro aan omzet in andere EU-lidstaten dan Nederland overschrijdt, word je btw-plichtig in de betreffende EU-lidstaten. Op dat moment gelden de btw-regels van de EU-lidstaat van je consument. De Nederlandse KOR is dan niet langer van toepassing.

Hoe kan ik mijn BTW nummer vinden?

Uw omzetbelastingnummer (voorheen uw btw-nummer) gebruikt u bij contact met de Belastingdienst. Bijvoorbeeld als u ons een brief schrijft, de BelastingTelefoon belt of bij btw-aangiftes. Een omzetbelastingnummer ziet er zo uit: de 9 cijfers van uw BSN, letter B, 2 cijfers. Bijvoorbeeld: B01.

Welk btw tarief is van toepassing?

Het algemene tarief is 21%. Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 9%. Doet u zaken met het buitenland, dan kan het tarief van 0% van toepassing zijn.

Hoeveel btw vanaf 1 juli?

Vanaf 1 juli 2021 vervalt de vrijstelling van btw voor pakketjes met een waarde van maximaal 22 euro, die worden ingevoerd vanuit landen buiten de Europese Unie naar EU-landen. Vanaf 1 juli wordt er dus ook Nederlandse btw geheven over pakketten onder de 22 euro: 21% bovenop de waarde van het pakket.

Wat is reverse vat?

Een factuur maken voor geleverde diensten binnen de EU Als de btw in het land van de afnemer wordt afgedragen, dan is de btw verlegd. Je brengt dan geen btw in rekening en vermeldt op de factuur 'btw verlegd' of in het Engels “VAT reversed charge”.