:

Hoe kom je achter je motivatie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe kom je achter je motivatie?
 2. Hoe kan ik gemotiveerd worden?
 3. Wat als je geen motivatie hebt?
 4. Wat als je niet meer gemotiveerd bent?
 5. Wat kan jou demotiveren?
 6. Wat is interne verplichting?

Hoe kom je achter je motivatie?

Uit onderzoek weten we wat onze motivatie vergroot: Betrokken relaties: op je gemak zijn met en geïnspireerd door collega's en klanten. Balans in werk en privé. Hard werken is lekker als je intrinsiek gemotiveerd bent, maar ontspannen en leuke dingen doen houden je denken en voelen fris en helder.

Hoe kan ik gemotiveerd worden?

6 wetenschappelijk bewezen manieren om gemotiveerd te raken (én te blijven)
 1. Word een ochtendmens. ...
 2. Vertel iemand over je doelen (en blijf die ook op de hoogte houden) ...
 3. Formuleer je deadlines in dagen in plaats van in weken of maanden. ...
 4. Wees je eigen cheerleader. ...
 5. Stel jezelf geen vage maar specifieke doelen. ...
 6. Geloof in jezelf.

Wat als je geen motivatie hebt?

Wat mij weer in beweging krijgt, is beweging. Gewoon een wandeling. Lukt het even niet, ga een wandeling maken en dit kan helpen om je weer even te resetten.

Wat als je niet meer gemotiveerd bent?

Verveling tegengaan Overleg eens met je leidinggevende of er meer werk is. Als dat er simpelweg niet is, probeer dan op een andere manier stimulatie te vinden, bijvoorbeeld door collega's te helpen of een online cursus te volgen.” In het onderzoek geven verschillende deelnemers aan dat dit in de praktijk gebeurt.

Wat kan jou demotiveren?

De medewerker voelt zich onvoldoende gewaardeerd Wanneer de medewerker onvoldoende waardering krijgt door de organisatie kan dit leiden tot demotivatie. Dat uit zich in meerdere zaken zoals: Gebrek aan waardering of aandacht voor de medewerker zit vooral in zaken als gehoord en gezien worden en serieus genomen worden.

Wat is interne verplichting?

Interne verplichting Individuen leggen zich in deze variant een bepaalde verplichting op om waardering te ontvangen, of schuld te vermijden. Een voorbeeld is dat een leerling goede cijfers wil behouden tegenover zijn ouders of leraren en zich daarom toch inzet voor het vak waar hij eigenlijk een hekel aan heeft.