:

Hoeveel kilo kan er op een SUP?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel kilo kan er op een SUP?
 2. Kan je met 2 personen op 1 SUP board?
 3. Wat is een goede beginners SUP?
 4. Wat zijn goede SUP boards?
 5. Hoe dik moet een SUP zijn?
 6. Hoe zwaar is een SUP board?
 7. Hoeveel inch SUP board?
 8. Hoe hard moet een SUP opgepompt worden?
 9. Welke dikte Supboard?
 10. Welk formaat SUP?
 11. Hoe breed is een SUP board?
 12. Hoeveel liter lucht in SUP?
 13. Is suppen makkelijk?

Hoeveel kilo kan er op een SUP?

De Aqua Marina Atlas is een kwalitatief SUP board met een draaggewicht van maar liefst 170 kg. Dit board is daarom ideaal voor personen tot 150 kg, aangezien er dan nog wat ruimte overblijft. Ook kan het board worden gebruikt door meerdere personen tot een gezamenlijk gewicht van 170 kg.

Kan je met 2 personen op 1 SUP board?

Thurso Surf Max Multi-Purpose SUP Het kan gebruikt worden als een SUP board voor 2 personen of om samen met kinderen of huisdieren op pad te gaan. Het board is 335 cm x 86 cm, een stuk kleiner dus dan de Bluefin Cruise Tandem, maar kan tot 170 kg dragen. In de meeste gevallen is dit voldoende voor twee personen.

Wat is een goede beginners SUP?

Het beste allround beginners supboard is de Fanatic Fly Air Pure 10'4″. Fanatic is een toonaangevend merk binnen de isups industrie. Ze hebben inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in de watersport industrie. De 30 jaar ervaring hebben ze ook weer met deze SUP laten merken.

Wat zijn goede SUP boards?

Top 5 beste SUP boards:
 • Aqua Marina Fusion SUP board.
 • Aqua Marina Vapor SUP board.
 • Waikiki SUP board.
 • Bestway Hydro Force Aqua Journey SUP board.
 • Hydro Force Aqua Cruise SUP board.

Hoe dik moet een SUP zijn?

De sup boards met een dikte van 10 centimeter lenen zich beter voor de meer gevorderde en sportieve sup boarder. Behalve dat een dikker sup board je meer stabiliteit biedt, heeft een dikkere uitvoering ook meer laadgewicht.

Hoe zwaar is een SUP board?

SUP Board 150 kg: Aqua Marina Monster
Board:Aqua Marina AtlasAqua Marina Monster
Breedte:86 cm84 cm
Gewicht:10,9 kg10,1 kg
Draaggewicht:180 kg170 kg
Dikte:15 cm15 cm

Hoeveel inch SUP board?

Voor de grote groep die begint met SUP biedt een board met een lengte van zo'n 11' (personen < 80kg) of 11'6 (personen > 80kg) een goed uitgangspunt. Lichte personen, of suppers met veel ervaring, kunnen ook goed met een korter board uit de voeten. Deze indicatie werkt voor op vlak water.

Hoe hard moet een SUP opgepompt worden?

De meeste SUP boards moeten worden opgepompt tot maximaal 15 PSI of ca. 1 bar.

Welke dikte Supboard?

Kies je voor 15 centimeter, dan kies je voor extra stabiel en extreme stijfheid. De sup boards met een dikte van 10 centimeter lenen zich beter voor de meer gevorderde en sportieve sup boarder. Behalve dat een dikker sup board je meer stabiliteit biedt, heeft een dikkere uitvoering ook meer laadgewicht.

Welk formaat SUP?

Welk formaat sup-board moet ik kiezen? Het juiste formaat van het sup-board is grotendeels afhankelijk van jou, en van de activiteiten waar je het voor wilt gebruiken. Een algemene vuistregel is echter dat je board zo'n 3 cm lang moet zijn en zo'n 81 tot 86 cm breed.

Hoe breed is een SUP board?

De gemiddelde breedte van supboards ligt tegenwoordig rond de 30”. Voor het SUP surfen geven boards tussen de 30” en 34” extra stabiliteit voor de beginnende of zwaardere surfer in de woeliger condities van de Noordzee.

Hoeveel liter lucht in SUP?

Grofweg kan je de volgende stelregel hanteren voor het aantal liters / drijfvermogen dat je SUP surfboard nodig heeft; als beginner kan je jouw lichaamsgewicht in kilo's keer twee vermenigvuldigen. Het aantal liters dat je nodig hebt voor jouw board als beginner van 75 kg is dan tenminste 150 liter.

Is suppen makkelijk?

Nee, suppen is niet moeilijk. Het is het belangrijkste dat je je balans bewaard en genoeg kracht in je armen hebt om vooruit te peddelen. Hoe makkelijk dat gaat, is deels afhankelijk van je supboard. Een board voor beginners is over het algemeen vrij breed en ligt daarom erg stabiel in het water.