:

Hoe vaak verandert je IP adres?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe vaak verandert je IP adres?
  2. Is het erg als je IP adres zichtbaar is?
  3. Waarom is mijn IP adres anders?
  4. Heb ik een dynamisch of statisch IP adres?
  5. Hoe uniek is een IP adres?

Hoe vaak verandert je IP adres?

Aangezien je als particuliere klant een dynamisch WAN-IP-adres hebt/krijgt, is het nooit te zeggen wanneer deze wijzigt, deze kan heel lang hetzelfde blijven of kort achter elkaar steeds wijzigen, dat hangt weer af van de DHCP-server, die de WAN-adressen uitdeelt, in de achterliggende systemen van Ziggo.

Is het erg als je IP adres zichtbaar is?

Je openbare – oftewel externe – IP-adres is in tegenstelling daartoe een adres dat door je internetprovider wordt verstrekt. Deze is in principe zichtbaar voor het hele internet zodra er dataverkeer vanuit je thuisnetwerk ontstaat. Deze wordt dan ook door servers geregistreerd wanneer je een website bezoekt.

Waarom is mijn IP adres anders?

Op het moment dat u vanaf een computer een website bezoekt, onthoudt de router welke computer deze website heeft opgevraagd. Als het antwoord vanaf het internet komt (het weergeven van de website), wordt deze naar uw unieke IP adres van uw provider gestuurd.

Heb ik een dynamisch of statisch IP adres?

Een vast IP-adres maakt een computer die op internet is aangesloten vindbaar. Als een IP-adres verandert zoals bij een dynamisch IP-adres kan gebeuren, wordt deze computer van buitenaf mogelijk niet herkend.

Hoe uniek is een IP adres?

Een IP-adres is een uniek adres dat een apparaat op internet of in een lokaal netwerk identificeert. IP staat voor 'Internet Protocol', wat de verzameling regels is voor de indeling van de gegevens die via internet of het lokale netwerk worden verzonden.