:

Welke opleiding heb je nodig om schooldirecteur te worden?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke opleiding heb je nodig om schooldirecteur te worden?
  2. Wat verdient een directeur van een middelbare school?
  3. Wat doe je als schooldirecteur?
  4. Wat verdient een Directeur van een bank?
  5. Wat doet een Directeur van een middelbare school?

Welke opleiding heb je nodig om schooldirecteur te worden?

Voor de functie van schoolleider in het onderwijs heeft u een afgeronde schoolleidersopleiding nodig. Of u moet bereid zijn deze opleiding te volgen. Daarnaast is er een aantal basiscompetenties voor schoolleiders in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Wat verdient een directeur van een middelbare school?

De Directeur Brede Scholengemeenschap zit in schaal 15, wat een bruto maandsalaris van tussen de €4505 en €6306 betekent. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden.

Wat doe je als schooldirecteur?

De schooldirecteur geeft leiding en sturing aan het onderwijs en de organisatie van de school, ontwikkelt het beleid van de school, verzorgt de uitvoering van het onderwijsproces en is belast met het personeelsmanagement. In het managementstatuut zijn de taken en bevoegdheden van de directeur beschreven.

Wat verdient een Directeur van een bank?

Het salaris van de Kantoordirecteur (bank) ligt gemiddeld tussen de €3400,- en €4600,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren vaak het rechte op vakantiedagen en soms een auto van de zaak.

Wat doet een Directeur van een middelbare school?

Rector/directeur De rector of directeur is binnen een school de eindverantwoordelijke voor het (onderwijskundig)beleid. Hij geeft leiding aan directie en teamleiders en bewaakt samen met hen de identiteit van de school. De directeur is tevens verantwoordelijk voor het strategisch beleid van de school.