:

Wat kun je met de studie Pedagogische Wetenschappen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat kun je met de studie Pedagogische Wetenschappen?
 2. Hoe lang duurt opleiding Pedagogische Wetenschappen?
 3. Welke vakken heb je nodig voor Pedagogische Wetenschappen?
 4. Hoeveel verdien je met Pedagogische Wetenschappen?
 5. Kan je psycholoog worden met Pedagogische Wetenschappen?
 6. Kun je psycholoog worden met Pedagogische Wetenschappen?
 7. Welke titel na Bachelor Pedagogische Wetenschappen?
 8. Is een orthopedagoog een arts?
 9. Wat verdient een master pedagogiek?
 10. Wat verdien je als pedagoog?

Wat kun je met de studie Pedagogische Wetenschappen?

Als afgestudeerde van de bachelor Pedagogische wetenschappen kun je gaan werken als: pedagogisch medewerker of adviseur. gezinscoach, begeleider of trainer....Bij organisaties zoals:
 • pedagogische centra.
 • onderwijsinstellingen.
 • jeugdreclassering.
 • medische kinderverblijven.
 • de media.
 • de overheid.
 • onderzoeksbureaus.

Hoe lang duurt opleiding Pedagogische Wetenschappen?

Je bent nieuwsgierig naar kinderen, jongeren en hun ouders, maatschappelijk bewust en je hebt een kritische en frisse blik. Pedagogische wetenschappen is een driejarige bachelor waarin je wordt opgeleid tot een academische professional.

Welke vakken heb je nodig voor Pedagogische Wetenschappen?

Je volgt vakken als inleidingen pedagogiek, methodologie, filosofie en psychologie. Je bestudeert theorieën en onderzoeken over opvoeding en ontwikkeling, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en (speciaal) onderwijs. Je volgt ook het vak statistiek dat je voorbereidt op het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Hoeveel verdien je met Pedagogische Wetenschappen?

Het salaris van de hoogleraar Pedagogische Wetenschappen is erg uiteenlopend, op basis van fulltime dienstverband ligt het tussen €6009 en €10.272 bruto per maand.

Kan je psycholoog worden met Pedagogische Wetenschappen?

Omdat je er gewoon heel veel kanten mee op kan. Je kunt er bijvoorbeeld ook psycholoog mee worden. Uiteraard moet je gewoon Psychologie gaan studeren als je dat wilt worden, maar veel mensen die bijvoorbeeld voor die studie zijn uitgeloot gaan Pedagogische wetenschappen doen omdat het zo goed aansluit bij Psychologie.

Kun je psycholoog worden met Pedagogische Wetenschappen?

Als je geregistreerd orthopedagoog of gezondheidszorgpsycholoog wilt worden, moet je na het behalen van je masterdiploma nog een intensieve vervolgopleiding volgen. Pas dan kun je door de overheid of beroepsvereniging geregistreerd worden.

Welke titel na Bachelor Pedagogische Wetenschappen?

Na het afronden van de opleiding mag je je Bachelor of Science noemen (BSc). Daarna kun je een een- of tweejarige master volgen en je verder specialiseren in onder meer onderwijskunde, orthopedagogiek, opvoedingsondersteuning of forensische orthopedagogiek. Na afronding van de masterfase ben je Master of Science (MSc).

Is een orthopedagoog een arts?

Een orthopedagoog is een opvoedkundige die is gespecialiseerd in ontwikkelings-, opvoedings- en leerproblematiek. Vaak - maar niet altijd - werkt een orthopedagoog met kinderen. Ook volwassenen kunnen kampen met problemen en stoornissen op het gebied van ontwikkeling en gedrag.

Wat verdient een master pedagogiek?

In loondienst ligt dit tussen de €2800 en €5300 per maand. Met een eigen praktijk is dit weer een ander geval, hier is het inkomen afhankelijk van de tarieven en de hoeveelheid werk. De salarissen voor Orthopedagogen in loondienst zijn afhankelijk van CAO schalen.

Wat verdien je als pedagoog?

Als pedagoog verdien je ongeveer een salaris tussen de €2.000 en €2.374 per maand.