:

Hoe studeer je de Bijbel?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe studeer je de Bijbel?
  2. Wat moet ik lezen in de Bijbel?
  3. Hoe een Bijbel lezen?
  4. Wat is een goede Bijbel?
  5. Wat moet je doen om in God te geloven?

Hoe studeer je de Bijbel?

Schrijf ideeën of verzen of gedachtes op die in je opkomen tijdens het lezen. Denk aan "Wie, Wat, Wanneer, Waar, Hoe." Beantwoord alle mogelijke vragen onder elke categorie. Vergelijk je bevindingen met wat je weet dat de Bijbel leert. Kijk er dan nog eens naar en bid.

Wat moet ik lezen in de Bijbel?

Jezus het hoofdthema van de bijbel Het boek is geschreven voor de christenen in Rome. Zij waren niet Joods (net als velen van ons dat niet zijn) en hebben dus ook geen kennis van de Joodse wetten en geschriften (net als wij!). Daarna kun je verder lezen in de andere evangeliën, Matteüs, Lucas en Johannes.

Hoe een Bijbel lezen?

Maak aantekeningen terwijl je leest en onderzoek doet naar de plaats, de tijd en de kernthema's van het Bijbelboek. Je kunt hierover veel informatie vinden in de Bijbel met uitleg, een studiebijbel en/ of een Bijbelse atlas.

Wat is een goede Bijbel?

De Nieuwe Bijbelvertaling - NBV Deze Bijbelvertaling is bedoeld als standaardvertaling voor het hele Nederlandse taalgebied. De NBV is vanuit de bronteksten van de Bijbel, het Hebreeuws en het Grieks, vertaalt naar in eigentijds Nederlands.

Wat moet je doen om in God te geloven?

“Als je gelooft dat God alles van je weet kun je – ook al zou je dat willen – geen dingen voor Hem achterhouden. Verder vereist bidden ook een gezonde dosis zelfkennis. Je moet jezelf in de ogen durven kijken. Vaak durven we God geen dingen toe te vertrouwen, omdat we ze niet eens tegen onszelf durven te zeggen.