:

Kan je afrijden zonder tussentijdse toets?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je afrijden zonder tussentijdse toets?
  2. Hoelang wachttijd theorie examen?
  3. Is een tussentijdse toets verplicht?
  4. Wat mee te nemen naar tussentijdse toets?
  5. Hoe lang zijn bijzondere verrichtingen geldig?
  6. Waar op letten bij tussentijdse toets?

Kan je afrijden zonder tussentijdse toets?

Examenkandidaten die eerst een tussentijdse toets hebben gedaan, hebben meer kans van slagen op het rijexamen. Het slagingspercentage ligt na een tussentijdse toets rond 57%. Bij de kandidaten die zonder tussentijdse toets het eerste rijexamen doen ligt dit een stuk lager, namelijk rond de 43%.

Hoelang wachttijd theorie examen?

"De wachttijd voor het theorie-examen is 9 tot 13 weken", zegt Jos van Zuylen van de Vereniging Rijschool Belang (VRB) op BNR. Vooral jongeren vinden dat te lang en gaan zelf op zoek naar mogelijkheden om sneller theorie-examen te doen, ziet hij. "Ze doen alsof je sneller op examen kunt dan via de reguliere weg.

Is een tussentijdse toets verplicht?

Een TTT heeft als functie, om te weten te komen hoever je bent gevorderd in je rijopleiding. Zo'n tussentijdse toets wordt afgenomen door een examinator wanneer ongeveer 70 procent van je rijopleiding erop zit. Deze toets is niet verplicht bij de rijopleiding, maar is wel aan te raden.

Wat mee te nemen naar tussentijdse toets?

Wat neem je mee naar de tussentijdse toets?
  • De officiĆ«le uitnodiging voor je toets.
  • Je geldige identiteitsbewijs. Zonder dit document kun je geen toets doen.
  • Het formulier 'Zelfreflectie'. Vul het van tevoren in. Na de toetsrit bespreek je dit zelfreflectieformulier met je examinator.

Hoe lang zijn bijzondere verrichtingen geldig?

De uitslag van het AVB-examen is 1 jaar geldig. Je dient dus ook binnen 1 jaar na het behalen van de AVB het onderdeel AVD met succes af te ronden.

Waar op letten bij tussentijdse toets?

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. De examinator let op allerlei dingen, zoals: de beheersing van de auto, of je goed voorrang verleent, kijkgedrag, inhalen, in-en uitvoegen op kruispunten en rotondes en bijzondere verrichtingen. Na afloop krijg je een advies van de examinator.