:

Hoeveel tijd tussen theoretisch en praktisch rijexamen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel tijd tussen theoretisch en praktisch rijexamen?
  2. Wat zijn de wacht tijden bij het CBR?
  3. Hoeveel tijd heb je bij theorie-examen?
  4. Is er nog achterstand bij het CBR?
  5. Hoe lang is de wachttijd voor theorie examen auto?

Hoeveel tijd tussen theoretisch en praktisch rijexamen?

Wanneer ben je oud genoeg om je rijbewijs voor de auto te halen? Vanaf 17 jaar mag je het theoretisch rijexamen afleggen. Voor het praktijkexamen moet je 18 jaar zijn en minstens 3 maanden geoefend hebben.

Wat zijn de wacht tijden bij het CBR?

Het ene moment kan de periode bijvoorbeeld 7 weken zijn en het andere moment 4 of 10 weken. Onze tip: overleg met je instructeur of je ook in een andere plaats examen kunt doen, mogelijk zijn daar eerder plekken vrij.

Hoeveel tijd heb je bij theorie-examen?

Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten.

Is er nog achterstand bij het CBR?

Het CBR heeft de grootste moeite om de achterstanden weg te werken. Ruim 300.000 leerlingen wachten nog op hun praktijkexamen, nog eens 450.000 mensen op hun theorie-examen. Dat is ruim de helft van het aantal examens dat het CBR jaarlijks afneemt, schrijft Trouw.

Hoe lang is de wachttijd voor theorie examen auto?

Doorgaans zou je binnen vijf tot zeven weken ingepland moeten worden. Maar er zijn inmiddels grote regionale verschillen, waardoor bij een aantal examencentra de wachttijd fors op kan lopen. Soms kan de wachttijd op zes weken liggen, terwijl de wachttijd op andere momenten tot wel negen weken op kan lopen.