:

Wat te doen tegen een zwerfkat?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat te doen tegen een zwerfkat?
  2. Wat doe ik met mijn kat als ik op vakantie ga?
  3. Wat kun je doen tegen katten die in huis plassen?
  4. Hoe kan je een zwerfkat vangen?
  5. Wat doen met een zwangere zwerfkat?

Wat te doen tegen een zwerfkat?

Meld vermissing van je kat (of een gevonden kat) bij de dierenambulance en het dierenopvangcentrum en zet de vermissing op mijndieriszoek.nl en/of amivedi.nl, hierdoor vergroot je de kans dat je kat snel teruggevonden wordt. Laat je kat 'helpen', hierdoor voorkom je (ongewenste) nestjes.

Wat doe ik met mijn kat als ik op vakantie ga?

Familie, vrienden of buren zijn dan de ideale oppas. Soms is er ook een kattenopvang tijdens de vakantie bij je in de buurt: voor een klein bedrag zorgt er iemand voor je katten. Voor de meeste dieren is een dagelijks bezoek voldoende, maar honden hebben meer aandacht nodig dan dat ene uurtje per dag.

Wat kun je doen tegen katten die in huis plassen?

vertrekken afsluiten en daarmee de plaatsen beperken waar hij in huis kan plassen; herhaling voorkomen door te reinigen met middelen die tevens de geur verwijderen, zoals Urine Off; als de kat steeds op dezelfde plek plast, de bak dan daar plaatsen; na de komst van een nieuw gezinslid het dier wat extra aandacht geven.

Hoe kan je een zwerfkat vangen?

De gemeente kan, na vangst van de kat, het dier ophalen. Het dier wordt daarna vaak zo'n twee weken in een asiel opgenomen met als doel het baasje terug te vinden. De meest veilige en diervriendelijke manier om een zwerfkat te vangen, is met een vangkooi.

Wat doen met een zwangere zwerfkat?

Als u een zwangere poes ziet lopen, of eentje die mogelijk net bevallen is, of als u zelfs al kittens ziet lopen, meld dit dan AUB direct. Belangrijk is het om het nest met rust te laten omdat een echte zwerfkat in paniek direct tot verhuizen zal overgaan met alle mogelijke desastreuze gevolgen van dien.