:

Wat kost een dekking van een paard?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat kost een dekking van een paard?
  2. Hoelang is een paard vruchtbaar?
  3. Hoe oud paard veulen?
  4. Hoe duur is paarden sperma?
  5. Hoelang hengst nog vruchtbaar?

Wat kost een dekking van een paard?

Dekgelden Nederland :
Beschikbaarheid: mocht er een hengst op concours zijn, dan is er diepvries sperma beschikbaar.
Springhengsten :
Alleen Diepvriessperma :
Bacardi€ 750,- vooraf + € 750,- bij dracht, per volgend embryo € 1.500,-
Billy Congo€ 1.250

Hoelang is een paard vruchtbaar?

De merrie is een dier waarvan de vruchtbaarheid sterk afhankelijk is van het seizoen. De beste tijd om een merrie te dekken of insemineren is vanaf eind april tot en met juli In deze periode is de vruchtbaarheid het grootst. De cyclus bij het paard is ongeveer 21 dagen.

Hoe oud paard veulen?

Een merrie is ongeveer 11 maanden zwanger, oftewel 335 dagen. Wanneer je wilt uitrekenen wanneer je merrie een veulen krijgt, tel je dus eigenlijk gewoon 335 dagen bij de dekdatum op. Meestal bevalt een merrie niet op de exacte dag waarop ze uitgerekend is, maar vaak zit dit wel rondom de plus of min 10 dagen hiervan.

Hoe duur is paarden sperma?

De prijzen van het hengstensperma variëren van 700 tot maar liefst 3.000 euro voor een inseminatie. Alleen te betalen als een merrie drachtig blijkt. In Nederland en Europese buurlanden worden merries geïnsemineerd met vers sperma, dat maximaal twee dagen houdbaar is.

Hoelang hengst nog vruchtbaar?

Een hengstveulen wordt tussen de tien maanden en anderhalf jaar vruchtbaar en seksueel actief. Als je het dier jong gecastreerd merk je hier weinig van. De motivatie om te dekken is na de castratie binnen een paar maanden weg. Na een castratie blijft de dan zogenoemde ruin nog ongeveer zes weken vruchtbaar.