:

Kan je je tanden poetsen met baking soda?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je je tanden poetsen met baking soda?
  2. Hoe krijg je zwarte aanslag van je tanden?
  3. Hoe belangrijk is tandpasta?
  4. Wat is slecht aan fluoride?
  5. Is tandpasta slecht voor je?

Kan je je tanden poetsen met baking soda?

Tandenpoetsen met baking soda is een andere veelgebruikte methode. Het neutraliseert de zuren in de mond waardoor het een reinigend effect heeft. Daarnaast schuurt het poeder lichtjes zodat de grauwe aanslag wordt weggepoetst. Het is wel verstandig om dit baking soda maximaal één keer per twee weken te gebruiken.

Hoe krijg je zwarte aanslag van je tanden?

Goed poetsen voorkomt het ontstaan van tandplak en tandsteen. Wanneer er eenmaal zwarte randen op het gebit aanwezig zijn dan verdwijnt dit niet met poetsen. De tandarts of mondhygiëniste verwijdert tandsteen met behulp van speciale apparatuur. Hierbij wordt het tandsteen als het ware losgetrild.

Hoe belangrijk is tandpasta?

Wanneer u gezonde tanden en tandvlees wilt hebben dan is een goede mondhygiëne van het grootste belang. Door te poetsen met tandpasta wordt het gebit beter gereinigd dan wanneer alleen met water wordt gepoetst. Zeker het gebruik van een fluoride tandpasta blijkt essentieel om cariës te voorkomen.

Wat is slecht aan fluoride?

Als je langere tijd veel fluoride inslikt, kan fluoride schadelijk zijn voor de gezondheid. Het kan bijvoorbeeld effect hebben op de botgroei. Ook kunnen er vlekken op je tanden ontstaan als je lange tijd veel fluoride inslikt.

Is tandpasta slecht voor je?

Is deze stof veilig? Het gebruik van tandpasta met natriumfluoride is veilig. Tandpasta spuug je uit en op die manier krijg je weinig natriumfluoride binnen en is het niet schadelijk voor je gezondheid. Als je langere tijd veel fluoride inslikt, kan fluoride schadelijk zijn voor de gezondheid.