:

Hoe meet ik de kwaliteit van mijn wifi?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe meet ik de kwaliteit van mijn wifi?
 2. Hoe controleer je je wifi snelheid?
 3. Wat is een goede wifi analyser?
 4. Wat is een goed resultaat speedtest?
 5. Hoe snelheid internet controleren?
 6. Hoe meet je snelheid?
 7. Wat is een goed wifi signaal?
 8. Hoeveel dB is een goed wifi signaal?
 9. Wat is een goede internet snelheid?
 10. Welke waarden speedtest?

Hoe meet ik de kwaliteit van mijn wifi?

Speedtest via wifi of bedraad
 1. Een speedtest doen is een handige manier om te zien of je de beoogde snelheid van de provider ook daadwerkelijk haalt. ...
 2. Typ op Google het woord 'speedtest' in en er rolt een waslijst met sites uit waar een speedtest kan worden gedaan.

Hoe controleer je je wifi snelheid?

Met www.speedtest.net. Klik op 'Begin Test'. Meet de snelheid met een netwerkkabel (dus niet via wifi) en zo dicht mogelijk bij de hoofdaansluiting. Zorg dat alle andere apparaten uit staan.

Wat is een goede wifi analyser?

Een van de beste in zijn soort is Network Analyzer Pro. Hoewel je voor deze app wel wat centen moet dokken (lees: $3,99), kan je er een heleboel mee. Zo kan je inzien hoe je internetverbinding ervoor staat, of je je wifi verkeerd hebt ingesteld en of er problemen zijn met servers in de buurt.

Wat is een goed resultaat speedtest?

Wat is een normale uitkomst van een speedtest? Voor de gemiddelde gebruiker is een internetsnelheid tussen de Mbit/s normaal. Door het doen van de speedtest kunt u in de uitkomst aflezen of deze snelheid overeenkomt met de afspraken die u met uw internetprovider gemaakt heeft.

Hoe snelheid internet controleren?

Wil je de maximale internetsnelheid testen? Verbind dan je computer of laptop met een internetkabel aan je modem en sluit alle andere tabs en programma's. De snelheid van je wifi is meestal lager dan de maximale snelheid van je abonnement. Test de wifi op je telefoon of tablet op ongeveer 1-2 meter van je modem.

Hoe meet je snelheid?

Een auto rijdt 180 kilometer. Hier doet hij 1,5 uur over. Om vervolgens de snelheid te berekenen deel je het aantal kilometers door het aantal uur. Je krijgt dan: 180/1, km/h.

Wat is een goed wifi signaal?

De schaalverdeling van een kanaal loopt ongeveer van -90 tot -30 dBm (decibel milliwatt). Waarbij geldt: hoe hoger de parabool, des te sterker het signaal van je wifinetwerk. Tussen de -40 en -60 is goed, lager dan -70 is (te) slecht.

Hoeveel dB is een goed wifi signaal?

wifi werkt goed vanaf ongeveer 30 dB. U hebt dan drie tot vier streepjes bereik. Een signaal/ruisverhouding van rond de 40 dB is prima. Alles hoger dan 40 dB verschil is uitstekend (vijf streepjes).

Wat is een goede internet snelheid?

We spreken van een goede internet snelheid indien de internet snelheid tussen de Mbit/s ligt. Let op: dit is de ideale situatie in een huis met meerdere personen en dus ook meerdere apparaten. Als je alleen woont, voldoet een internet snelheid van 40 Mbit/s hoogstwaarschijnlijk al.

Welke waarden speedtest?

Wat betekent de speedtest uitslag voor jou?
Het laden van een:
Snelheid verbinding ▼WebsiteYouTube filmpje
40 Mb/s0,2 sec.2 sec.
60 Mb/s0,13 sec.1,3 sec.
120 Mb/s67 milli- seconden0,67 sec.