:

Waar kun je het beste je tanden mee poetsen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waar kun je het beste je tanden mee poetsen?
  2. Wat gebeurt er als je je tanden niet poetst met beugel?
  3. Hoe verzorg je je tanden het beste?
  4. Hoe vaak poetsen met slotjesbeugel?
  5. Is het erg als je een keer niet je tanden poetst?

Waar kun je het beste je tanden mee poetsen?

Hoe je je tanden het beste kunt poetsen is ook afhankelijk van je tandenborstel. Heb je een hand-tandenborstel of poets je elektrisch? Wij adviseren altijd om gebruik te maken van een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel maakt je tanden beter schoon en is gemakkelijker in gebruik.

Wat gebeurt er als je je tanden niet poetst met beugel?

Tijdens een orthodontische behandeling is het extra belangrijk om goed te poetsen omdat etensresten achter de beugel kunnen blijven zitten. Als er niet goed genoeg gepoetst wordt, kunnen blijvende ontkalkingen (witte vlekken) in het glazuur of gaatjes ontstaan. Bovendien kan het tandvlees ontstoken raken.

Hoe verzorg je je tanden het beste?

Door twee keer dag je tanden te poetsen met een hand- of elektrische tandenborstel en een fluoridehoudende tandpasta voorkom je tandplak en gaatjes. Aangevuld met het reinigen tussen je tanden en kiezen (flossen, rageren, stokeren), een mondspoeling op zijn tijd en een tongschraper, ben je ontzettend goed bezig.

Hoe vaak poetsen met slotjesbeugel?

Met een slotjesbeugel is het extra belangrijk om je tanden goed te poetsen. De kans op verkleuringen (witte vlekjes) en gaatjes is namelijk groter. Daarom moet je vaker en langer je tanden poetsen. Wij adviseren om 4 keer per dag je tanden te poetsen

Is het erg als je een keer niet je tanden poetst?

"Simpelweg twee keer per dag tanden poetsen: een keer na je ontbijt, en een keer voor het slapen gaan", zegt Merkx. "Dan heb je de tandplaque waarin bacteriën groeien grotendeels onder controle. De deelsnelheid van de bacteriën in onze mond is twee à drie dagen. Dus een keertje overslaan is niet zo erg."