:

Wat is een bouwverplichting?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat is een bouwverplichting?
 2. Hoe lang mag nieuwbouw duren?
 3. Wat is de Betonstop?
 4. Hoe lang optie op kavel?
 5. Hoeveel werkbare dagen nieuwbouw?
 6. Hoelang is een woning nieuwbouw?
 7. Welke bouwmethode zijn er?
 8. Hoe begin ik te bouwen?
 9. Wat is een woonuitbreidingsgebied?
 10. Wat is de waarde van woonuitbreidingsgebied?
 11. Hoe werkt een optie op een kavel?

Wat is een bouwverplichting?

Die bouwverplichting vind je bijvoorbeeld bij eventuele verkavelingsvoorwaarden. Vraag dat alleszins na bij de verkoper en laat hem expliciet in de compromis en notariële akte bevestigen of er zulke verplichting bestaat. Vraag je notaris nazicht te doen en doe ook zelf navraag op de dienst Stedenbouw.

Hoe lang mag nieuwbouw duren?

De bouw van een nieuwbouwhuis duurt normaliter een jaar tot anderhalf jaar. In die periode heeft u naast de woonlasten van uw huidige woning, ook nog een kostenpost voor de aanschaf van de grond (waar uw nieuwbouwhuis gebouwd gaat worden) en de bouwkosten. Deze kosten worden betaald vanuit een bouwdepot nieuwbouw.

Wat is de Betonstop?

Wat is de betonstop? In juli 2018 besliste de Vlaamse regering dat er tegen 2040 een zogenaamde 'betonstop' moet komen. Dat betekent dat er niet meer in de open ruimte gebouwd zal mogen worden en dat we ons vanaf dan moeten beperken tot de ruimte die al ingenomen is.

Hoe lang optie op kavel?

De optieperiode bestaat uit drie fases: De eerste optieperiode (één maand): Tijdens deze periode wordt de kavel exclusief en kosteloos geregistreerd. De tweede optieperiode (vier maanden): Als de eerste optieperiode verloopt, biedt de makelaar aan om de optie te verlengen voor 4 maanden.

Hoeveel werkbare dagen nieuwbouw?

Het woord zegt het eigenlijk al: werkbare werkdagen zijn dagen waarop in de bouw wordt gewerkt. Een kalenderjaar telt gemiddeld 180 werkbare werkdagen. Kijk in je overeenkomst welke definitie van een werkbare werkdag daarin is opgenomen.

Hoelang is een woning nieuwbouw?

Conclusie. Zoals je ziet duurt een nieuwbouw gemiddeld tussen de 1,5 en 2 jaar. Tenminste, indien je alles zelf laat uitvoeren en niet met een bouwpartner als Durabrik samenwerkt. Indien je wel met Durabrik samenwerkt, krijg je van ons een bouwboekje, met allerhande tips en advies ter voorbereiding van je nieuwe thuis.

Welke bouwmethode zijn er?

Er zijn veel verschillende bouwmethodes mogelijk; traditioneel, houtskeletbouw, modulair, staalbouw en betonbouw zijn de bekendste. In de woningbouw wordt bijna altijd nog gekozen voor de traditionele manier van bouwen.

Hoe begin ik te bouwen?

Start van de werken Als u een vergunning hebt gekregen voor de nieuwbouw, mag u pas 35 dagen na aanplakking van de beslissing beginnen met de werken. Na aflevering van de vergunning moet u binnen 2 jaar met de werken starten. U brengt de gemeente zelf op de hoogte van de startdatum van de werken.

Wat is een woonuitbreidingsgebied?

Wat zijn woonuitbreidingsgebieden of WUG's? Woonuitbreidingsgebieden zijn reservezones om aan zeer specifieke woonnoden tegemoet te komen of om bijkomende woningen te realiseren als het reeds bestemde woongebied ontoereikend blijkt.

Wat is de waarde van woonuitbreidingsgebied?

De woonuitbreidingsgebieden werden eerder beschouwd als een soort reservegebieden ingeval de “volwaardige” woongebieden uitgeput zouden raken. Verschillende woonuitbreidingsgebieden zijn naar hedendaagse inzichten niet ideaal om tot ontwikkeling over te gaan (bv.

Hoe werkt een optie op een kavel?

Tijdens de periode van de optie krijgt de koper de tijd om uit te zoeken of hij voor de nieuwbouwwoning wil gaan. De kavel wordt dan tijdelijk gereserveerd en niet aan iemand anders verkocht. Als je ingeloot wordt voor een nieuwbouwproject, dan krijg je automatisch een optie.