:

Kan je begraven worden in een ander land?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je begraven worden in een ander land?
  2. Hoe duur is repatriëring?
  3. Wat als iemand in het buitenland overlijd?
  4. Hoe word je begraven in Spanje?
  5. Hoe worden Spanjaarden begraven?
  6. Wat kost een begrafenis in Spanje?

Kan je begraven worden in een ander land?

Heeft de overledene een Nederlands paspoort dan zullen de nabestaanden een bewijs moeten overleggen dat de overledene is geboren in het land waar hij wil worden begraven. Heeft men een dubbele nationaliteit dan moet men beide paspoorten meenemen naar de ambassade of het consulaat.

Hoe duur is repatriëring?

Het overbrengen van een overledene naar België kost gemiddeld zo'n € 1.700 euro. Maar een repatriëring naar Brazilië kan oplopen tot zo'n € 12.000 euro. Een repatriëring vanuit het buitenland naar Nederland varieert gemiddeld tussen € 6.000 en € 8.000.

Wat als iemand in het buitenland overlijd?

Woonde uw partner, familielid, vriend of vriendin in Nederland? Registreer de buitenlandse overlijdensakte dan zo snel mogelijk in de woongemeente van de overledene. Maak daarvoor een afspraak bij de gemeente. De gemeente geeft het overlijden vervolgens automatisch door aan andere overheidsorganisaties.

Hoe word je begraven in Spanje?

Hoe wordt u begraven in Spanje? In Spanje wordt de kist niet in de aarde begraven maar in een nis in een muur geplaatst die daarna dichtgemetseld wordt. Cremeren is ook steeds gangbaarder in Spanje.

Hoe worden Spanjaarden begraven?

In Spanje wordt in principe iedereen begraven in een nis (nicho) in een muur vol met graven. Deze nis moet voor een bepaalde tijd gehuurd worden. De huurperiode is meestal voor langere tijd zoals 20 of 50 jaar tegen bedragen vanaf 1.000 euro.

Wat kost een begrafenis in Spanje?

Ruwweg kunnen we zeggen dat de kosten van een begrafenis in Spanje 3.500-4.000 € kunnen bedragen, maar u moet in gedachten houden dat deze kosten afhangen van vele factoren zoals de locatie, de vereiste dienst, het type kist, enz. Crematie kost gemiddeld 750 euro en is dus een voordeligere optie in Spanje.