:

Hoeveel kilo aankomen lean bulk?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoeveel kilo aankomen lean bulk?
 2. Hoe bulk je als vrouw?
 3. Hoeveel spiermassa verlies je bij afvallen?
 4. Hoe lang Lean bulken?
 5. Hoe begin je met bulken?
 6. Wat moet ik eten om te bulken?
 7. Hoeveel calorieën per dag tijdens bulk?

Hoeveel kilo aankomen lean bulk?

Idealiter zou je rond de 0,25-0,5% van je lichaamsgewicht per week moeten aankomen. Na een aantal weken kun je meestal wel zien of je goed op schema ligt. Zo nodig kun je je voeding vervolgens gaan aanpassen.

Hoe bulk je als vrouw?

Je kunt je dan richten op wat zwaardere krachtoefeningen zoals de bench press, deadlift en squats. Dit zijn goede oefeningen om je spiergroei te stimuleren. Wil je wel je conditie op peil houden, dan kun je af en toe ook gewoon cardiotraining doen. Maar let erop dat krachttraining de basis blijft tijdens het bulken.”

Hoeveel spiermassa verlies je bij afvallen?

Je kunt prima afslanken zonder spiermassa te verliezen. De reden dat veel mensen spiermassa verliezen tijdens het afvallen, is dat ze vaak hun calorie-inname te drastisch beperken. Mensen volgen zogenaamde 'crashdiëten' waarbij ze erg weinig eten of ze laten een van de macronutriënten (vet, koolhydraten, eiwitten) weg.

Hoe lang Lean bulken?

Bij een lean bulk maakt het minder uit, omdat je met een marge van 4 weken nog snel wat vet kan verliezen. Maar bij een dirty bulk moet je echt opletten. Indien je veel vet bent aangekomen heb je misschien wel 3 maanden tijd nodig om het vet weer te verliezen.

Hoe begin je met bulken?

Bij bulken voor beginners wordt aangeraden om van je totale calorie-inname 40% uit koolhydraten te halen, 40% uit eiwitten en 20% uit vetten. Deze verhouding zorgt ervoor dat je voldoende calorieën binnenkrijgt voor de spiergroei, maar niet te veel vetten.

Wat moet ik eten om te bulken?

Lijst met handige bulk voeding
 • (Varkens)vlees: 242 kcal / 100 gram.
 • Vette vis zoals zalm: 208 kcal / 100 gram.
 • Eieren: 155 kcal / 100 gram.
 • Kaas: 402 kcal / 100 gram.
 • Rijst: 130 kcal / 100 gram.
 • (Wal)noten: 654 kcal / 100 gram.
 • Avocado's: 160 kcal / 100 gram.
 • Gedroogd fruit: 302 kcal / 100 gram.

Hoeveel calorieën per dag tijdens bulk?

Nu verschilt het aantal extra calorieën per persoon, maar gemiddeld genomen is het verstandig om je calorie-inname tijdens de bulkperiode met 10-20% te verhogen. Heb je normaal een calorie-inname van 3500, dan zal deze tijdens het bulken tussen 38 moeten liggen.