:

Wat kost 1 m2 asfalt?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat kost 1 m2 asfalt?
 2. Hoe asfalt leggen?
 3. Wat is goedkoper asfalt of klinkers?
 4. Wat kost een ton Freesasfalt?
 5. Hoe weet je of asfalt teerhoudend is?
 6. Hoe dik moet asfalt zijn?
 7. Waarom klinkers in plaats van asfalt?
 8. Hoe lang gaat asfalt mee?
 9. Wat kost een kilometer asfalt?

Wat kost 1 m2 asfalt?

Wat kost asfalteren per m2 Uw oprit asfalteren kan al vanaf € 15,- per m² (ex. BTW). Een gemiddelde kostprijs voor de oprit ligt vaak tussen de € 35,- en € 45,- per m². De prijs of kosten voor uw asfalt oprit aanleggen, herstellen of vernieuwen hoeft helemaal niet hoog te zijn!

Hoe asfalt leggen?

Werkwijze bij het asfalteren van een oprit
 1. Met een graafmachine graaft men de ondergrond tot op 20 cm diep uit. ...
 2. In de geul wordt een laag steenslag gestort, meestal op een laag geotextiel.
 3. Met een wals verdicht men de funderingslaag en worden betonnen banden aan de zijkanten van de uitgegraven geul aangebracht.

Wat is goedkoper asfalt of klinkers?

Niet te duur Een veelgehoord argument is dat asfalt duurder is dan tegels. In aanleg is dat inderdaad zo (zij het onder de aanname, dat er geen kantopsluiting nodig is). In onderhoud is asfalt evenwel meer dan tweemaal zo voordelig, waardoor in totaal bezien over aanleg en onderhoud asfalt zelfs beduidend goedkoper is.

Wat kost een ton Freesasfalt?

Om de kosten te drukken, kan je zelf je asfaltresten naar het containerpark brengen. Afhankelijk of je asfalt teerhoudend of niet is, verschilt de prijs. Eén ton niet-teerhoudend asfalt afvoeren, kost zo'n 5 à 10 euro. Voor teerhoudend asfalt betaal je snel 30 à 50 euro.

Hoe weet je of asfalt teerhoudend is?

PAK MARKER gelijkmatig in een dekkende laag opbrengen en laten drogen. Oplichtende bruin/gele vlekken tonen de aanwezigheid van PAK aan. Bij twijfeling kan een UV-lamp uitsluitsel bieden. Als het wit blijft is er geen aanwezigheid van PAK.

Hoe dik moet asfalt zijn?

Asfalt, beton of klinkers als bestrating voor de oprit kiezen?
AsfaltBeton
Totale dikte20 - 25 cm+/- 20 cm
Levensduur15 - 25 jaar+/- 20 jaar
VervormingMogelijkNiet mogelijk
GladheidMinder glad bij regenRedelijk tot zeer glad bij regen

Waarom klinkers in plaats van asfalt?

De toepassing van klinkers had meerdere redenen. De klinker, in combinatie met asfalt voor de straat, geeft een duidelijke scheiding aan tussen de verschillende functies zoals rijbaan auto's, parkeren en stoep voor voetgangers. Dit maakt het veiliger om 'over straat' te lopen of fietsen.

Hoe lang gaat asfalt mee?

De levensduur van asfalt is afhankelijk voor het soort asfalt. Er zijn zeer veel verschillende soorten asfalt. Standaard DAB (dicht asfalt beton) dat veel gebruikt wordt als toplaag, heeft een levensduur van gemiddeld 17 jaar. Bij ZOAB (zeer open asfalt beton) is de levensduur ongeveer 10 jaar.

Wat kost een kilometer asfalt?

Een kilometer snelweg kan 50 miljoen kosten Volgens Rijkswaterstaat variëren de kosten voor een dubbele driebaanssnelweg met een vluchtstrook per kilometer van 10 tot 50 miljoen euro per kilometer. In deze kosten zit alles verwerkt; van de materiaalkosten tot het arbeidsloon.