:

Kan je gewone TL buis vervangen door Led?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je gewone TL buis vervangen door Led?
  2. Wat betekent TL buizen?
  3. Welke maten TL buizen zijn er?
  4. Wat kost een LED armatuur?
  5. Wat is de afkorting van TL?

Kan je gewone TL buis vervangen door Led?

Het is mogelijk om ouderwetse TL-buizen te vervangen door led-TL-buizen, maar er zijn wel enkele punten waar u rekening mee dient te houden. Bij oude TL-buizen wordt in de armatuur gebruikgemaakt van een ballast (de stroomopwekker) en een starter (deze zorgt dat de lamp aan gaat).

Wat betekent TL buizen?

Wat is TL verlichting TL is in de volksmond de benaming voor fluorescentieverlichting. TL staat voor 'Tube Light' en is een type fluorescentielamp. Andere verschijningsvormen zijn CFL en PL lampen (lees: spaarlampen). Fluorescentielampen geven licht door het verwarmen/branden van gassen.

Welke maten TL buizen zijn er?

TL buizen zijn er in verschillende lengtes, de meest voorkomende lengtes zijn 60 cm, cm en 150 cm. Voor al deze lengtes hebben wij Led TL buizen die uw TL buizen kunnen vervangen die precies in uw armatuur passen.

Wat kost een LED armatuur?

Maar LED verlichting komt met een hogere investering dan de standaard lampen. De kosten de huidige verlichting te vervangen met LED verlichting ligt rond 200 euro. Met een gemiddelde prijs van 23 cent per kWh verbruiken standaard lampen 161 euro per jaar (700 kWh maal 0,23).

Wat is de afkorting van TL?

TL is de franstalige afkorting voor tube luminescent, wat gewoon lichtgevende buis betekend.