:

Welke draad CDI doorknippen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke draad CDI doorknippen?
  2. Wat doet een CDI op een scooter?
  3. Hoe begrens je een scooter?
  4. Kan je zonder Varioring rijden?
  5. Wat doet een Malossi Vario?

Welke draad CDI doorknippen?

Een nieuwe CDI, zorgt ervoor dat hij bijv maximaal 35 gaat. Als het jouw doel is om onbegrensd te kunnen scheuren dan is het doorknippen van het paarse draadje prima. Wil je net zoals mij maximaal 35 km/h dan is de juiste CDI de oplossing. Er zijn vast mensen die het je beter kunnen uitleggen.

Wat doet een CDI op een scooter?

Een CDI is een elektrisch scooter onderdeel welke ervoor zorgt dat je ontsteking (verbranding) op het juiste moment plaatsvindt. Achter het vliegwiel/koelvin zit een ontstekingsspoel en pick-up (signaalgever). Deze sensor geeft aan de CDI door op welke plek de zuiger zich bevindt.

Hoe begrens je een scooter?

Een scooter begrenzen kan op verschillende manieren. Er zijn afstandsbedieningen op de markt waardoor je met een druk op de knop bepaald hoe hard je scooter kan. Deze afstandsbediening zendt een signaal naar je CDI waardoor je scooter minder snel of sneller gaat lopen.

Kan je zonder Varioring rijden?

Door de varioring wordt voorkomen dat het hoogste verzet niet benut kan worden. Hierdoor zal de motor meer toeren moeten maken om sneller te rijden. Als de toeren genoeg begrenst zijn zal de variobegrenzing geen effect hebben en kan de motor op een efficient toerental draaien.

Wat doet een Malossi Vario?

Variateur MULTIVAR van Malossi. Deze sport variateur zorgt ervoor dat het beschikbare vermogen van de motor beter wordt afgegeven. Hierdoor zal de scooter beter accelereren en tevens zal de topsnelheid ligt toenemen. De MULTIVAR variateurs worden door de ingenieurs van Malossi zelf ontworpen en getest.