:

Kan iedereen tarot leggen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Kan iedereen tarot leggen?
 2. Hoe begin ik met tarot?
 3. Welke Tarot?
 4. Welke Tarot decks zijn er?
 5. Waar komt tarot vandaan?
 6. Hoe leg ik de tarotkaarten?
 7. Welke vragen kun je stellen aan tarot?
 8. Wat zijn de beste tarotkaarten?

Kan iedereen tarot leggen?

Iedereen kan tarot leggen.

Hoe begin ik met tarot?

De beste manier om de tarot te leren kennen is door iedere dag een kaart te trekken. Dit is een 'dagkaart'. Zo'n kaart trek je aan het begin van de dag, met vragen als: Wat is het thema van deze dag? Aan het einde van de dag kijk je terug op de kaart die je getrokken hebt.

Welke Tarot?

Wat zijn de beste tarotkaarten? Laten we beginnen met de vraag welke tarotkaarten het meest geschikt zijn voor beginners. Op nummer 1 vind je het Rider-Waite Smith-deck. Dit is het meest bekende/klassieke deck en dit is uitstekend voor beginners doordat het zo duidelijk is.

Welke Tarot decks zijn er?

Je kunt tarotdecks in grote lijnen indelen in twee categorieën, de Rider Waite decks en de Aleister Crowley decks. De Rider Waite decks zijn het meest voorkomend, hierover vind je ook de meeste informatie. Zowel de Grote als de Kleine Arcane bevatten symbolen en figuren waarvan de betekenis gemakkelijk te duiden is.

Waar komt tarot vandaan?

Afgaande op geschiedkundig onderzoek is het tarotspel waarschijnlijk rond de 15e eeuw ontstaan in Noord-Italië, door aan het reeds bestaande kaartspel 4 extra figuurkaarten en 22 troefkaarten toe te voegen. Voor zover bekend zijn tarotkaarten eeuwenlang slechts gebruikt om mee te spelen, zoals bij Franse tarot.

Hoe leg ik de tarotkaarten?

Hoe kan ik tarotkaarten leggen? Alle stappen in meer detail…
 1. Stap 1: Koop een deck tarotkaarten (en een boek)
 2. Stap 2: Stel vast met welke vraag je zit.
 3. Stap 3: Kies een tarotlegging die goed bij de vraag past.
 4. Stap 4: Schud de kaarten.
 5. Stap 5: Leg de Tarotkaarten op de juiste manier.

Welke vragen kun je stellen aan tarot?

Welk type tarotvraag geeft het meeste inzicht? Open vragen die beginnen met “hoe”, “wat” of “waarom” geven vaak het meeste inzicht, omdat je dan met de tarotkaarten duidelijker het probleem in beeld kunt krijgen. Daardoor kun je in het tarotconsult meer inzichten geven als de tarotvraag helder en duidelijk gesteld is.

Wat zijn de beste tarotkaarten?

Op nummer 1 vind je het Rider-Waite Smith-deck. Dit is het meest bekende/klassieke deck en dit is uitstekend voor beginners doordat het zo duidelijk is. Doordat er van archetypen gebruikgemaakt wordt, kun je de afbeeldingen makkelijk een interpretatie geven.