:

Wat is een bewaarvloeistof?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een bewaarvloeistof?
  2. Hoe lees je een pH meter af?
  3. Wat is trombo's?
  4. Wat is MCH in het bloed?
  5. Hoe meet je de pH waarde?
  6. Hoe vaak moet je een pH meter kalibreren?
  7. Waarom Kalibreer je een pH meter?
  8. Wat is een normale MCH waarde?
  9. Wat zijn normale MCV waarden?

Wat is een bewaarvloeistof?

Dit is een water oplossing bedoeld voor het beschermen en bewaren van de pH-Meter. Gebruik van bewaarvloeistof geeft een langere levensduur aan de electrode van de pH-meter. Het bewaren van de pH meter in een andere vloeistof is niet aanbevolen.

Hoe lees je een pH meter af?

Je pH-meter gebruiken. Plaats de elektrode in het monster en meet de waarde. Wanneer je de elektrode in het monster geplaatst hebt druk je op de meetknop en laat je de elektrode ongeveer 1-2 minuten in het monster steken. Lees de pH-waarde af.

Wat is trombo's?

Bloedplaatjes of trombocyten: worden gevormd in je beenmerg vanuit de stamcellen; zijn een type bloedcellen die een rol spelen bij de bloedstolling: Wanneer je ergens bloedt, gaan meerdere bloedplaatjes aan elkaar kleven.

Wat is MCH in het bloed?

MCH is de afkorting voor de Engelse term 'mean corpuscular hemoglobin'. De MCH -test bepaalt de hoeveelheid hemoglobine (zuurstoftransporterend eiwit) in de rode bloedcellen en geeft daarmee informatie over de rode bloedcellen en over de verspreiding van zuurstof in het lichaam.

Hoe meet je de pH waarde?

pH-waarde kan je meten door een pH-strip in een vloeistof te legen. De kleur die verschijnt correspondeert met een nummer die in een pH-schaal wordt weergegeven. Vloeistoffen die hoger dan 7 meten worden alkalisch of basisch genoemd. Zuiver water is neutraal en heeft het nummer 7.

Hoe vaak moet je een pH meter kalibreren?

Hoe vaak je een pH meter moet kalibreren, is afhankelijk van het gebruik en van eventuele vervuiling. Hoe hoger deze getallen liggen, hoe vaker je de pH meter moet kalibreren. Houd hierbij een minimum van twee keer per maand aan.

Waarom Kalibreer je een pH meter?

De vloeistoffen in de elektrode van een pH meter verouderen naar mate de meter langer in gebruik is. Hierdoor ontstaat een meetfout in het instrument. Deze meetfout kan je vaststellen door de pH meter te kalibreren.

Wat is een normale MCH waarde?

Normaal: Bij gezonde volwassenen ligt de MCH -waarde ongeveer tussen 1,70 en 2,10 femtomol.

Wat zijn normale MCV waarden?

Normaal. Bij gezonde volwassenen ligt de MCV -waarde ongeveer tussen femtoliter. Deze referentiewaarden kunnen per laboratorium iets variƫren.