:

Wat is een Tennisterm?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat is een Tennisterm?
 2. Hoe heet de 40-40 gelijke stand in het tennis?
 3. Wie serveert tennis?
 4. Hoe werkt een tennistoernooi?
 5. Wat betekent Love bij tennis?
 6. Welke slagen heb je bij tennis?
 7. Waarom telt tennis 15 30 40?
 8. Wat is deuce?
 9. Wie begint met serveren tennis?
 10. Hoeveel tijd heb je om te serveren bij tennis?
 11. Waarom is de telling bij tennis zo?
 12. Waar komt Love vandaan in tennis?
 13. Welke technieken zijn er bij tennis?
 14. Waarom zo een rare telling bij tennis?

Wat is een Tennisterm?

lob – een hoog geslagen bal over de (aan het net gepositioneerde) tegenstander heen. love – nul punten. love game – een game waarin één partij nul punten heeft gemaakt. lucky loser – een speler die uitgeschakeld was in het kwalificatietoernooi, maar toch mag meedoen door een uitval van een andere speler.

Hoe heet de 40-40 gelijke stand in het tennis?

Over de herkomst van de term deuce bestaat geen onzekerheid. Deze benaming voor elke gelijke stand vanaf 40-40 komt in elk geval uit het Frans, en wel van deux (twee). Letterlijk zei men vroeger à deux, om aan te geven dat er nog twee opeenvolgende punten moesten worden gemaakt om de game te winnen.

Wie serveert tennis?

Over het algemeen is degene die serveert in het voordeel. Win je de game terwijl je niet serveert, dan heet dat een break. Je begint een wedstrijd door te loten wie de eerste servicebeurt heeft.

Hoe werkt een tennistoernooi?

Een match of wedstrijd wordt meestal gespeeld naar twee gewonnen sets. In grote toernooien (Grand Slam, Masters en Davis Cup) moeten de mannen drie sets winnen. Een set wordt gewonnen door de speler die het eerst 6 games wint, mits het verschil minimaal twee games bedraagt.

Wat betekent Love bij tennis?

Als een tennisser zijn eigen game binnenhaalt, zonder dat de tegenstander een punt heeft gescoord, spreken we van een “love game”. Maar waar komt die term eigenlijk vandaan? Ei – cc De term vindt zijn oorsprong vermoedelijk in het Frans.

Welke slagen heb je bij tennis?

In tennis zijn er 8 basisslagen die iedere tennisser beheerst: de service, forehand, backhand, volley, half-volley, overhead, dropshot en lob. Als beginner zal je deze 8 basisslagen snel onder de knie moeten krijgen, want hiermee heb jij de juiste technieken om goede slagen te geven.

Waarom telt tennis 15 30 40?

Al in de vijftiende eeuw moest je vier punten hebben om een game te winnen. Door deze vierdeling kreeg je de scores 15, 30 en 45. Het Franse woord voor 45, 'quarante-cinq' en het Engelse 'forty-five' werden te lang bevonden; het werd de gewoonte 40 te zeggen.” De term 'deuce' komt eveneens uit het Frans.

Wat is deuce?

Deuce = ... ie een rol speelt bij de puntentelling. Als de stand 40 tegen 40 is, en dus gelijk, spreekt men van deuce. Indien een van beide spelers hierop een punt maakt, staat zij of hij op voordeel (advantage).

Wie begint met serveren tennis?

Bij het begin van elke game begint de serveerder van rechts. Hoe men serveert, moet men grotendeels zelf weten, als de bal maar eerst in de lucht wordt gegooid en via het racket geslagen wordt, voordat de bal de grond heeft geraakt. De bal mag dus niet stuiteren, maar een onderhandse service mag wel.

Hoeveel tijd heb je om te serveren bij tennis?

In de reglementen staat nu al dat de serverende speler binnen 20 seconden moet slaan. Lang niet alle scheidsrechters volgen die regel strikt op. Van iemand als Rafael Nadal is bekend dat hij doorgaans heel wat tijd nodig heeft tussen de punten.

Waarom is de telling bij tennis zo?

Waar komt de puntentelling bij tennis vandaan? Op een oude prent uit 1615 van Chrispijn van de Passe staat een tennisbaan, waar naast tennisballen ook muntstukken te zien zijn. Deze prent vormt een bevestiging van de theorie dat er heel vroeger om geld gespeeld werd. Een wedstrijd was dus een strijd om een 'wedde'.

Waar komt Love vandaan in tennis?

Ook de term 'love' voor nul punten vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in het Frans. De nul lijkt namelijk op een ei, 'l'oeuf' in het Frans. De verbastering van dit woord heeft geleid tot 'love'.

Welke technieken zijn er bij tennis?

Topspin - een bal met effect en snelheid naar voren (kan zowel backhand als forehand worden gespeeld). Slice - terugdraaiend effect aan de bal (ook zowel backhand als forehand te spelen). Lob - een hoge bal over het bereik van de tegenstander heen. Volley - een uit de lucht opgevangen bal zonder dat deze stuitert.

Waarom zo een rare telling bij tennis?

Zij leggen uit waarom er bij tennis zo'n rare puntentelling is. Vroeger telde men met de klok mee: eerst kreeg je 15 punten, dan 30, 45 en 60. Later werd het spel ook in Engeland gespeeld, waardoor de telling iets veranderde. Zij vonden 45 te lang en maakten hier 40 van.