:

Wat mag je doen als iemand op je spuugt?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat mag je doen als iemand op je spuugt?
 2. Is het strafbaar om op iemand te spugen?
 3. Is spugen geweld?
 4. Wat valt er onder lichamelijk geweld?
 5. Kan je een boete krijgen voor spugen op de grond?
 6. Hoe komt het dat je moet overgeven?
 7. Welke soorten geweld bestaan er?

Wat mag je doen als iemand op je spuugt?

Spugen kan mishandeling opleveren Onder verwijzing naar de rechtspraak van de Hoge Raad ten aanzien van de uitleg van mishandeling komt de rechtbank tot de conclusie dat spugen zonder meer een gevoel van onlust opwekt door de lichamelijke gewaarwording van spuug op het lichaam.

Is het strafbaar om op iemand te spugen?

Spugen richting een persoon kan als voorbeeld worden genoemd van een gedraging die strafbaar kan zijn [doorgaans te kwalificeren als een belediging] en welke gedraging in corona-tijd tot strafverhoging zou kunnen leiden en zelfs als een ander delict kan worden geclassificeerd. Niet als belediging maar als bedreiging.

Is spugen geweld?

Lichamelijk geweld is bedoeld om iemand aan te vallen of te verwonden. Hierbij kun je denken aan vuistslagen, slaan, steken, snijden, knijpen, bijten, duwen, stompen, trekken aan het haar, trappen, schoppen, spugen, urineren, wurgen.

Wat valt er onder lichamelijk geweld?

Hieronder vallen lichamelijke en seksuele geweldpleging, belaging en bedreiging (al dan niet door middel van, of gepaard gaand met, beschadiging van goederen in en om het huis). Er is altijd sprake van een machtsverschil tussen dader en slachtoffer.

Kan je een boete krijgen voor spugen op de grond?

Hoewel er voor spugen op de grond nog geen boete is uitgedeeld, was dat wel al het geval voor andere inbreuken zoals een peuk op de grond gooien. “Dat is ook iets gemakkelijker om na te gaan.

Hoe komt het dat je moet overgeven?

Spugen wordt in de meeste culturen gezien als een maatschappelijk taboe, en een bron van ziekteverspreiding. Spuwen kan voorafgegaan worden door een rochel: het schrapen van de keel, waarbij men slijm uit de luchtwegen naar boven perst. Daarnaast bestaat ook het spuwen naar mensen: Art.

Welke soorten geweld bestaan er?

In het woordenboek worden nog meer soorten geweld genoemd:
 • fysiek, psychisch geweld.
 • huiselijk geweld binnen het gezin, binnenshuis.
 • verbaal geweld.
 • politiek, etnisch geweld.
 • seksueel geweld zoals aanranding, verkrachting en ongewenste intimiteiten.
 • zinloos geweld.