:

Wat kost ritje ruimte?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat kost ritje ruimte?
 2. Welke Nederlanders zijn in de ruimte geweest?
 3. Hoe duur is een trip naar de maan?
 4. Wie was de eerste mens op de maan en wanneer?
 5. Welk land lukte het om als eerste mens de ruimte in te krijgen?
 6. Wie was op 30 oktober 1985 de eerste Nederlander in de ruimte?
 7. Welke Belgen zijn al in de ruimte geweest?
 8. Hoe duur is het om een raket te maken?

Wat kost ritje ruimte?

Een ticket naar de 'rand van de ruimte' kost nu 450.000 dollar, omgerekend ruim 380.000 euro. Daarmee heeft Virgin Galactic de prijzen van de ruimtereizen fors verhoogd. Eerder verkocht het Britse bedrijf namelijk tickets voor tussen 170.0.000 euro.

Welke Nederlanders zijn in de ruimte geweest?

Lijst van Nederlandse ruimtevaarders
 • Lodewijk van den Berg.
 • Wubbo Ockels.
 • André Kuipers.

Hoe duur is een trip naar de maan?

Een retourtje maan kost voor iemand van 100 kilo ongeveer 3,6 miljoen euro. Een retourtje maan is alleen niet goedkoop. "Je betaalt voor elke kilo die vanuit de aarde gelanceerd wordt ongeveer 36.000 euro. Weeg je 100 kilo, dan betaal je dus ongeveer 3,6 miljoen euro."

Wie was de eerste mens op de maan en wanneer?

Op schrijven Neil Armstrong en Buzz Aldrin wereldgeschiedenis door als eerste mensen ooit een voet op de maan te zetten.

Welk land lukte het om als eerste mens de ruimte in te krijgen?

Yuri Gagarin was de eerste mens in de ruimte! Elk jaar op 12 april wordt wereldwijd door spaceorganisaties 'Yuri Night' gevierd. Als Russisch kosmonaut verliet hij op als allereerste mens de dampkring in ruimteschip Vostok 1.

Wie was op 30 oktober 1985 de eerste Nederlander in de ruimte?

Op 30 oktober 1985 vertrekt Wubbo Ockels met de spaceshuttle naar de ruimte, waardoor hij de 'zwevende Hollander' mag worden genoemd.

Welke Belgen zijn al in de ruimte geweest?

Naast Dirk Frimout, die in 1992 met behulp van een Amerikaans ruimteveer als eerste Belg de ruimte inging, en Frank De Winne die tweemaal verbleef aan boord van het internationale ruimtestation ISS heeft België officieel nog een derde ruimtevaarder gehad.

Hoe duur is het om een raket te maken?

In de begin jaren kostte een ruimtemissie nog ruim 2 miljard euro (Space Shuttle) waar het nu ongeveer 55 miljoen of zelfs minder kost. (Falcon 9, SpaceX). Dit zijn kosten voor onder andere het bouwen en lanceren van de raket, de lading die mee gaat, man-uren en andere onkosten.