:

Hoe noem je jezelf na master?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe noem je jezelf na master?
  2. Is master doctorandus?
  3. Welke academische titels zijn er?
  4. Welke titel na WO-master?
  5. Wat betekent de titel master?

Hoe noem je jezelf na master?

na een masteropleiding of een postinitiële opleiding: Master (M); na een masteropleiding op het gebied van landbouw en natuurlijke omgeving of techniek: ingenieur (ir.); na een masteropleiding op het gebied van het recht: meester (mr.); na alle overige masteropleidingen: doctorandus (drs.).

Is master doctorandus?

Doctorandus is de titel die je krijgt als je een universitaire master hebt afgerond. De afkorting van de titel is drs. Deze mag je voor je naam zetten. De titel word vooral gebruikt door mensen die voor 2002 zijn afgestudeerd.

Welke academische titels zijn er?

Titels in het wetenschappelijk onderwijs
AfkortingTitel
dr.doctor
mr.meester in de rechten
ir.ingenieur
drs.doctorandus

Welke titel na WO-master?

Wo-master. MA (Master of Arts) voor alle masteropleidingen in de geesteswetenschappen. MSc (Master of Science) als je een bètastudie hebt gedaan of een toegepaste of sociale wetenschap.

Wat betekent de titel master?

Master of Science is een mastertitel. Deze krijg je nadat je een universitaire masteropleiding in de bètawetenschappen of een toegepaste of sociale wetenschap hebt afgerond. De titel Master of Science wordt heel soms ook gegeven na het afronden van een master op het hbo. De afkorting van de titel is MSc.