:

Kan je beton slijpen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je beton slijpen?
  2. Welke slijpschijf voor beton?
  3. Hoe beton zagen?
  4. Hoe lang kun je beton bewerken?
  5. Kun je cement schuren?
  6. Wat kost Betonzagen per meter?
  7. Wat kost een trapgat zagen in beton?
  8. Hoe moet je beton schuren?
  9. Hoe boordstenen slijpen?

Kan je beton slijpen?

Beton slijpen kan voor verschillende toepassingen handig zijn. Het ziet er in veel gevallen netjes uit. Het beton is namelijk mooi glad en egaal na het slijpen.

Welke slijpschijf voor beton?

De Metabo Slijpschijf Diamant 230 mm is de perfecte slijpschijf voor beton. Dankzij de grote diameter, 230 mm, is het mogelijk om veel kracht over te brengen. Dankzij deze kracht kan je moeiteloos door beton, steen en dakpannen heen zagen.

Hoe beton zagen?

Voor het zagen van beton worden doorgaans zogenaamde diamantschijven gebruikt. Deze schijven zijn van keihard materiaal, waardoor zij uiterst fijntjes door het beton heen kunnen. Wij kunnen dan ook heel precies en recht zagen. Om nevenschade door stofvorming en gruis te verminderen wordt meestal water gebruikt.

Hoe lang kun je beton bewerken?

Alhoewel er niet een bepaalde tijd gesteld kan worden, omdat deze volledig afhankelijk is van diverse factoren, kan globaal gesteld worden dat beton optimaal gedroogd is na 28 dagen. Na 2 dagen is beton echter al beloopbaar, maar nog niet maximaal te belasten. Een dekvloer kan er al wel overheen gelegd worden.

Kun je cement schuren?

Ben je aan de slag gegaan met beton en heb je een te ruwe oppervlak of wil je het beton gelijk schuren? Dan heb je twee opties om dit te doen: je kan handmatig of machinaal schuren en polijsten. Zorg er altijd voor dat je water gebruikt tijdens het schuren van je beton.

Wat kost Betonzagen per meter?

Kosten betonzagen
Zaagwerk in steentot 17 cm diep€ 1,15 p/cm per meter
Zaagwerk in betonwandtot 17 cm diep€ 2,60 p/cm per meter
Zaagwerk in betonvloertot 32 cm diep€ 1,82 p/cm per meter

Wat kost een trapgat zagen in beton?

Trapsparing zagen prijzen vanaf: betonnen vloer inzagen voor trap sparing cm € 550,- opvangen betonnen vloerdeel € 225,- verwijderen ingezaagde beton € 400,-

Hoe moet je beton schuren?

Beton kan je best schuren met vloerschuurmachines voorzien van diamanten schijven. Voor elke specifieke taak bestaat er aangepast materiaal dat je zelf kan huren. Hieronder vind je een overzicht van een aantal mogelijke schuurbewerkingen en de uitvoering ervan.

Hoe boordstenen slijpen?

Slijp je hoek loodrecht in. circa 5cm diep. Slijp nu vanaf het vlak 20x100 je eerste insnede verder door zonder deze in verstek te zetten. Best slijp je schuinweg van de verstekribbe die je moet hebben.