:

Hoe MTM berekenen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe MTM berekenen?
 2. Welke borden hebben betrekking op MTM?
 3. Hoeveel ruimte in de auto moeten de bestuurder en elke passagier hebben?
 4. Wat mag niet op de snelweg?
 5. Wat is rijklare massa?
 6. Hoe breed moet de zitruimte van de bestuurder minstens zijn?
 7. Hoe oud moet de bestuurder van een bromfiets met een passagier ten minste zijn?
 8. Welke snelweg bestaat niet?
 9. Hoe zie je het verschil tussen MTM en mbt?
 10. Wat is Kentekengewicht?

Hoe MTM berekenen?

1° De massa van een aanhangwagen in beladen toestand mag de maximale toegelaten sleepbare massa niet overschrijden. Deze waarde wordt berekend door de maximale toegelaten massa van het trekkend voertuig af te trekken van de maximale toegelaten massa van de sleep.

Welke borden hebben betrekking op MTM?

Borden over Parkeren, Inhalen, Cruise control, Snelheid hebben betrekking op MTM.

Hoeveel ruimte in de auto moeten de bestuurder en elke passagier hebben?

44.1. De bestuurder van een auto moet beschikken over een plaatsruimte van ten minste 0,55 meter breed. Hij mag naast zich geen andere personen laten plaatsnemen, tenzij elk van die personen over een plaatsruimte van ten minste 0,40 meter beschikt.

Wat mag niet op de snelweg?

Wetregels
 • Het is verboden op de autosnelweg en de autoweg te keren of achteruit te rijden.
 • Het is verboden op de autosnelweg en de autoweg uw voertuig stil te laten staan op de rijbaan.
 • Tenzij het een noodgeval is, mag op de autosnelweg en autoweg geen gebruik gemaakt worden van de vluchtstrook, vluchthaven of de berm.

Wat is rijklare massa?

MTM – rijklare massa = het nuttig laadvermogen. Dit heeft te maken met de opties en accessoires die gemonteerd zijn op de mobilhome. Het gewicht hiervan wordt immers aan de massa van de motorhome toegevoegd. Hoe meer opties, hoe hoger de rijklare massa. Hierdoor kan je minder bagage meenemen.

Hoe breed moet de zitruimte van de bestuurder minstens zijn?

De plaatsruimte voor de bestuurder moet ten minste 55 cm breed zijn, waarbij ten minste 27,5 cm aan weerszijden van het middenpunt van het stuurwiel moet gelegen zijn.

Hoe oud moet de bestuurder van een bromfiets met een passagier ten minste zijn?

De bestuurder van een bromfiets A, B of van een speed pedelec moet minstens 18 jaar oud zijn om een passagier te mogen meenemen op zijn bromfiets.

Welke snelweg bestaat niet?

Er ontbreekt een snelweg in Nederland We hebben de A1, A2, A4 en A5, maar de A3 ontbreekt in dit rijtje. Het aanleggen van deze snelweg tussen Amsterdam en Rotterdam stond op de planning, alleen is hij er nooit gekomen. Eerst werd de aanleg uitgesteld vanwege de kosten, daarna vanwege milieuredenen.

Hoe zie je het verschil tussen MTM en mbt?

MTM is het gewicht van het voertuig + lading, MBT is het geheel van de massa, het voertuig, de bestuurder en passagiers.

Wat is Kentekengewicht?

Het ledig gewicht auto is het gewicht van je auto zonder passagiers of bagage en wordt ook wel “massa ledig voertuig” of “leeggewicht” genoemd. Het RDW (Dienst Wegverkeer) stelt van elk autotype het ledig gewicht vast en registreert deze. Dit vind je op je kentekenbewijs en is eenvoudig te berekenen.