:

Welke steek voor tule?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke steek voor tule?
  2. Wat is de goede kant van badstof?
  3. Hoe stof leggen om te knippen?
  4. Hoe tule afwerken?
  5. Kan je tule naaien?
  6. Hoe badstof naaien?
  7. Hoe weet je de Draadrichting van stof?

Welke steek voor tule?

Zet de tule met een zigzagsteek (breedte 4, lengte 3) vast. De zigzagsteek is belangrijk, want als het elastiek uitgerekt wordt bij het dansen moet de naad mee kunnen bewegen en niet knappen!

Wat is de goede kant van badstof?

Wat is de goede kant van de stof? De goede kant van de stof is de kant die straks aan de buitenkant zichtbaar is. Wanneer je een stof hebt gekocht met een print, is deze kant makkelijk te herkennen.

Hoe stof leggen om te knippen?

Het knippen van de stof Leg de stof open met de goede kant naar boven. Let op dat je in dit geval linker en rechter patroondelen knipt. Vouw de stof naar het midden dubbel, zodat de zelfkanten in het midden óf op de gewenste breedte tegen elkaar aan komen te liggen. Hierdoor ontstaan twee stofvouwen.

Hoe tule afwerken?

Nu de rok klaar is, is het tijd om de tule te verwerken. Gebruik de overlock of de zigzagsteek om de bovenkant af te werken....Speld de elastiek vast op de katoenen rok:
  1. Eerst de zijkanten vastmaken op de zijkanten van de rok.
  2. Daarna het midden vastmaken op het midden van de rok.
  3. Eventueel nog es extra middens toevoegen.

Kan je tule naaien?

Tulerok naaien – heel eenvoudig! Een tule rok naaien – daar hoef je niet tegenop te zien. Je hebt niet eens een knippatroon nodig. Alles wat je nodig hebt, is de taillewijdte en de lengte van de afgewerkte rok.

Hoe badstof naaien?

Speld de stof goed af hoe meer speldjes, hoe makkelijker het naaien. Pas je naald aan op de dikte van de badstof. Bij geweven badstof gebruik je een universele naald, bij gebreide badstof gebruik je een jersey naald.

Hoe weet je de Draadrichting van stof?

Als je de stof parallel aan de zelfkant neemt, zul je merken dat er geen rek in zit. Als je de rafelkant neemt, zul je merken dat er een beetje rek in zit.De rechte draadrichting (de richting waarin de draad geweven is) loopt parallel aan de zelfkant. De zijkant (haaks op de zelfkant) van de stof is dwars van draad.