:

Wat als je corona hebt en vakantie geboekt?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat als je corona hebt en vakantie geboekt?
  2. Wat als je positief test voor vakantie?
  3. Wat als reis niet kan doorgaan door corona?
  4. Hoelang Na besmetting kan je positief testen?
  5. Kan je tijdens Lockdown vliegen?
  6. Hoeveel keer mag je omboeken bij TUI?

Wat als je corona hebt en vakantie geboekt?

Bijvoorbeeld omdat u klachten heeft die passen bij corona? Dan krijgt u het advies om in overleg met de verhuurder tot een oplossing te komen. De overheid biedt geen annuleringsregeling. U kunt mogelijk terecht bij uw annuleringsverzekeraar of in gesprek gaan met uw reisorganisatie.

Wat als je positief test voor vakantie?

U mag niet (terug)reizen als u positief test op corona. U gaat in quarantaine en vermijdt contact met anderen. In het reisadvies in de rubriek 'Coronavirus' vindt u contactgegevens van de lokale gezondheidsautoriteiten. Zij kunnen u vertellen hoe lang en waar u in quarantaine moet.

Wat als reis niet kan doorgaan door corona?

Reizen die nog niet geannuleerd werden door de coronacrisis, kunnen in principe doorgaan. Reizigers moeten zoals afgesproken, naast hun betaalde voorschot, het saldo van de reissom overmaken aan de reisorganisator. Voor meer info, raadpleeg onze webpagina Pakketreizen.

Hoelang Na besmetting kan je positief testen?

Als je heel vroeg na een besmetting test, kan de test nog negatief zijn (de test geeft dus aan dat je het virus niet bij je draagt). Dit komt omdat het enkele dagen tot meer dan een week kan duren voordat er voor de test voldoende virus aanwezig is in de cellen van je neus en keel.

Kan je tijdens Lockdown vliegen?

U mag niet vliegen als u corona heeft. Dit geldt voor de heenreis én de terugreis. Bent u positief getest op corona in het buitenland? U gaat in isolatie en vermijd contact met anderen.

Hoeveel keer mag je omboeken bij TUI?

Dit is de omruilgarantie: Wijzig de bestemming en/of vertrekdatum. Maximaal 1 keer omruilen.