:

Wat kun je vangen met een blinker?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat kun je vangen met een blinker?
  2. Hoe moet je vissen met een blinker?
  3. Hoe vang je een zalm?
  4. Is blinker kunstaas?
  5. Waar kan je op zalm vissen?
  6. Hoe moet je vissen met kunstaas?
  7. Welke hengel voor pluggen?

Wat kun je vangen met een blinker?

Een gouwe ouwe: de spinner, ook wel blinker genaamd. Het spinnerblad draait om de as en werkt vooral voor snoek en baars erg goed. Een absolute topper in ondiep water. Met plastic kunstaas, zoals deze shad in 'firetigerkleur', kun je zowel baars, snoek als snoekbaars vangen.

Hoe moet je vissen met een blinker?

Het vissen met spinners is erg eenvoudig. Werp in op de plek waar je de roofvis verwacht en begin daarna direct met draaien of laat hem eerst iets afzinken wanneer het water wat dieper is. Draai daarna rustig binnen, je voelt aan je hengel wel dat de spinner zijn werk begint te doen.

Hoe vang je een zalm?

Je hoeft geen vliegvisser te zijn om op zalm te vissen. Met kunstaas in al zijn vormen is zalm vrij goed te vangen. Vaak is het in bepaalde omstandigheden zoals hoog water een van de beste methodes samen met aasvissen. Een kunstaashengel met een lengte tussen de 2.4 en 3m is bruikbaar in de meeste omstandigheden.

Is blinker kunstaas?

Een blinker is een spinner in de volksmond, dit is een heel effectief stukje kunstaas om roofvissen te vangen zoals snoek, snoekbaars, baars, forel, roofblei en windes. Dit kunstaas is het meest bekend als blinkers of ook wel spinners genoemd.

Waar kan je op zalm vissen?

In Schotland en Noorwegen zijn nog enkele rivieren met grote zalm, maar een visvergunning is op dergelijke wateren zeer duur. Op kleinere rivieren in Ierland, Schotland en Noorwegen is het nog wel mogelijk om de kleinere grilse te vangen.

Hoe moet je vissen met kunstaas?

Geef je kunstaas wat snelle slagen en het spurt naar je toe. Of stop ineens met binnenvissen. Zeker bij drijvende pluggen zorgt dat vaak voor mooie aanbeten. Naast de snelheid van binnenvissen is het zeker ook aan te raden om bij het kunstaas vissen regelmatig van kunstaas te wisselen.

Welke hengel voor pluggen?

Een lichtere hengel is daarnaast gevoeliger omdat hij vaak iets minder lang is en van dunner materiaal is gemaakt. Hierdoor geeft hij trillingen beter door aan de visser. Met een lichte hengel voel je beter of je plug de juiste actie heeft en voel je het beter wanneer een roofvis je plug aanvalt.