:

Welk rentepercentage Familiehypotheek?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welk rentepercentage Familiehypotheek?
  2. Kan een cv een overeenkomst sluiten?
  3. Wat mag een stille vennoot?
  4. Hoeveel rente mag ik vragen met de familiebank?
  5. Kan een stille vennoot UBO zijn?

Welk rentepercentage Familiehypotheek?

Bovendien hoeft er geen belasting over de ontvangen rente te worden betaald. Maar je blijft wel vermogensrendementsheffing betalen over het uitgeleende bedrag....Hogere rente voor geldgever.
RenteRentepercentage spaarrekening leningRente per jaar bij een lening van € 50.000
Rente 5 jaar deposito1 %€ 500

Kan een cv een overeenkomst sluiten?

Je kunt in het cv-contract afspraken maken over de tekenbevoegdheid van de vennoten. Als je tekenbevoegd bent, mag je namens de cv contracten tekenen of bepaalde rechtshandelingen uitvoeren, zoals een wijziging in het KVK Handelsregister doorgeven. Is er géén contract? Dan is die bevoegdheid volledig.

Wat mag een stille vennoot?

Een stille vennoot is niet betrokken bij de bedrijfsvoering en mag geen rechtshandelingen namens de onderneming uitvoeren. De stille vennoot is daarom niet privé aansprakelijk. Wel kan de stille vennoot het ingebrachte kapitaal verliezen.

Hoeveel rente mag ik vragen met de familiebank?

De hypotheekrente moet zakelijk zijn, veelal zal men de neiging hebben om de rente zo hoog mogelijk vast te stellen. De Belastingdienst accepteert veelal een marge van 25%, dus als de bank 5% zou rekenen voor een hypotheek met een rentevastperiode van 10 jaar, dan mag u binnen de familiebank 6,25% rekenen.

Kan een stille vennoot UBO zijn?

Alleen de stille vennoot met een belang van 70% wordt als ubo geregistreerd.