:

Wat is Slijtklasse?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat is Slijtklasse?
 2. Wat zijn verglaasde tegels?
 3. Kun je geglazuurde vloertegels verven?
 4. Wat is Slijtklasse 5?
 5. Wat is Antislipwaarde r9?
 6. Wat voor tegel heb ik?
 7. Hoe krijg ik mijn vloertegels weer glanzend?
 8. Kan je geglazuurd aardewerk verven?
 9. Kunnen vloertegels geverfd worden?
 10. Wat is Slijtklasse 4?
 11. Wat betekent R9 bij tegels?
 12. Welke antislip waarde voor badkamer?

Wat is Slijtklasse?

De slijtklasse geeft de slijtvastheid van een keramische tegel aan. Dus hoe lang duurt het voor een tegel slijt en krast.

Wat zijn verglaasde tegels?

Geglazuurde tegels worden ook wel 'verglaasde' tegels genoemd. Geglazuurde tegels hebben op de biscuitlaag (de basis van een tegel) een toplaag van glazuur. Als je een tegel van de zijkant bekijkt, is dit duidelijk zichtbaar. Je ziet twee lagen: aan de onderkant de biscuitlaag met daarop de glazuurlaag.

Kun je geglazuurde vloertegels verven?

Voor het verven van geglazuurde tegels bestaat er speciale tegelverf. Geglazuurde tegels zijn gladder dan ongeglazuurde varianten. Je hebt een verf nodig die hier goed mee om kan gaan. Binnen ons assortiment zijn meerdere soorten en merken verf te vinden die geschikt zijn voor deze schilderklus.

Wat is Slijtklasse 5?

PEI 5: Deze slijtklasse is bestand tegen veel krassend vuil en beloop, zoals een terras.

Wat is Antislipwaarde r9?

De R-waarde of antislipwaarde is de waarde die wordt gegeven aan een vloertegel, om op die manier duidelijk te maken welk gripniveau de tegel heeft. De 'R' staat voor het Duitse woord Rutsch. De R-waardes lopen op van 9 tot en met 13, waarbij 9 de laagste R-waarde aangeeft.

Wat voor tegel heb ik?

Er zijn verschillende soorten kernmerken waar je een tegel aan kan herkennen. Als eerste heb je een verglaasde tegel, de tegels hebben een toplaag op de scherf van de tegel. Een rode scherf betekend dat de klei die er wordt gebruikt een rode kleur heeft.

Hoe krijg ik mijn vloertegels weer glanzend?

Je kunt de tegels weer laten glanzen door ze af te nemen met water waaraan een scheutje glansmiddel voor de vaatwasser is toegevoegd. Een andere manier om je tegels te laten glanzen is om ze in te smeren met shampoo. Even laten intrekken en dan met een natte doek nawrijven.

Kan je geglazuurd aardewerk verven?

N.B. Geglazuurde potten zijn ook te schilderen, maar vergen wel iets meer voorwerk. Daar is wel schuren en een primer voor nodig om de verf te laten pakken.

Kunnen vloertegels geverfd worden?

VLOERTEGELS VERVEN. Het is mogelijk om een betegelde vloer te schilderen, met een speciale tegelverf of een speciale vloerverf, polyurethaan, zeer bestendig.

Wat is Slijtklasse 4?

PEI 4: Sterke slijtklasse, bestand tegen zware omstandigheden, beloop en krassend vuil. Toepasbaar in restaurant, hal, cafés, etc. PEI 5: Deze slijtklasse is bestand tegen veel krassend vuil en beloop, zoals een terras.

Wat betekent R9 bij tegels?

R9: Deze tegels zijn over het algemeen geschikt voor droge vloeren, zoals kleedkamers etc. R10: Tegels met R-waarde 10 zijn het meest geschikt voor bijvoorbeeld keukens en vers winkels. R11: Deze tegels zijn onder andere geschikt voor keukens en natte ruimtes zoals douches.

Welke antislip waarde voor badkamer?

Wij raden voor gebruik in de badkamer altijd vloertegels met een minimale antislipwaarde van R10 aan. Wilt u een inloopdouche betegelen op de vloer, kies dan minimaal voor vloertegels met antislipwaarde R11. Tegels met reliëf zijn vaak de tegels met de hoogste antislipwaardes.