:

Hoe kat verwelkomen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe kat verwelkomen?
 2. Hoe maak je een kat zich thuis voelen?
 3. Hoe laat ik een kat aan mij wennen?
 4. Hoe leer je een kat thuis komen?
 5. Wat te doen als katten elkaar niet mogen?

Hoe kat verwelkomen?

Help je kat door een lauwwarme kruik en een knuffeldier in haar mandje te leggen. Verwijder kleine spulletjes of zaken waaraan zij vast kan blijven zitten uit haar omgeving. Controleer ook of er geen andere dieren bij haar kunnen komen. Daarnaast moeten het eten, drinken, mandje en de kattenbak in de buurt staan.

Hoe maak je een kat zich thuis voelen?

Geef de kat bij thuiskomst een kleine, rustige ruimte met alle voorzieningen erin. Zorg dat de kat zich hier kan verstoppen. Hoe veiliger, hoe beter en des te sneller zal de kat ontdooien. Zo kan hij op zijn eigen tempo de ruimte verkennen en er zijn geur afgeven om zich lekker te voelen.

Hoe laat ik een kat aan mij wennen?

Steeds als je die kamer binnengaat, praat je op zachte toon met de kat. Met een beetje geluk legt hij al snel de link tussen je stem en het voer dat je brengt. Is de kat erg bang en blijft hij zich verstoppen, ga dan op een afstand op de grond zitten. Houd flink wat ruimte aan, zodat de kat zich niet bedreigd voelt.

Hoe leer je een kat thuis komen?

Zorg dat de kat gewend is aan zijn huidige woning, dus na een verhuizing minimaal een maand binnenhouden. Leer de kat te komen als hij geroepen wordt of op een ander geluidsignaal. Roep de kat dus regelmatig bij je, ook als hij binnen is en beloon hem dan met wat lekkers of aandacht.

Wat te doen als katten elkaar niet mogen?

Met deze tips zorg je ervoor dat je katten goed met elkaar overweg kunnen en dat ze samen spelen in plaats van vechten:
 1. Zoek het probleem. ...
 2. Steriliseer of castreer je katten. ...
 3. Zet de etensbakjes uit elkaar. ...
 4. Stop het vechten. ...
 5. Geef je katten de ruimte. ...
 6. Beloon goed gedrag. ...
 7. Speel met je katten.