:

Hoe APA verwijzen zonder auteur?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe APA verwijzen zonder auteur?
  2. Hoe verwijs je naar een interne bron?
  3. Hoe citeer je een video?
  4. Hoe verwijzen naar intern document APA?
  5. Hoe verwijs ik naar een film?
  6. Hoe verwijs je naar een Kennisclip?

Hoe APA verwijzen zonder auteur?

In plaats van de achternaam van de auteur, voeg je de eerste paar woorden van de publicatietitel toe bij de verwijzing in de tekst. Zet de titel tussen dubbele aanhalingstekens als je een artikel, webpagina of hoofdstuk uit een boek citeert.

Hoe verwijs je naar een interne bron?

Je kunt de bron behandelen als een normale internetbron. Je vermeldt de bron dus verkort in de tekst en volledig in de literatuurlijst. Daarnaast maak je gebruik van een voetnoot om aan te geven dat de bron afkomstig is van het intranet en mogelijk niet toegankelijk is voor de lezer.

Hoe citeer je een video?

Hoe citeer je een YouTube-video? Als je een passage uit de video letterlijk overneemt, dan geldt dit als een citaat. In de bronverwijzing plaats je achter het jaar van publicatie de minuut en seconde van het begin van het citaat. De minuut- en secondenotatie scheid je middels een dubbele punt.

Hoe verwijzen naar intern document APA?

Wij raden aan om een intranetbron in je scriptie te behandelen als een normale internetbron. Een korte verwijzing in de tekst en volledig opnemen in je literatuurlijst. Daarnaast vermeld je door middel van een voetnoot dat de bron niet publiekelijk toegankelijk is. Je kunt hiervoor de Scribbr APA Generator gebruiken.

Hoe verwijs ik naar een film?

Achternaam Regisseur, Initialen. (Regisseur). (Jaar). Titel film [Film].

Hoe verwijs je naar een Kennisclip?

Zie kennisclip. Bronnen rangschik je alfabetisch op de achternaam van de eerste auteur, ongeacht het soort bron (boek, tijdschrift, website etc.) Je neemt alle namen op in de literatuurlijst, in de volgorde zoals deze vermeld is op de publicatie.