:

Hoe is het onderwijs in China?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe is het onderwijs in China?
  2. Hoe gaan de kinderen in China naar school?
  3. Wat voor scholen zijn er in China?
  4. Wat als je niet slaagt voor eindexamen?
  5. Heeft China leerplicht?
  6. Hoelang is een schooldag in China?

Hoe is het onderwijs in China?

Het Chinese onderwijssysteem In China zijn leerlingen tussen de zes en vijftien jaar leerplichtig. Leerlingen gaan op zesjarige leeftijd voor het eerst naar de basisschool. Het basisonderwijs duurt zes jaar. Daarna gaan de leerlingen naar chūzhōng (初中), de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Hoe gaan de kinderen in China naar school?

Kinderen gaan van 6-12 jaar naar de basisschool. Na de basisschool volgen leerlingen de 3-jarige onderbouw van het voortgezet onderwijs. Daarna hebben zij voldaan aan de leerplicht. Wie verder wil leren, legt een toelatingsexamen af.

Wat voor scholen zijn er in China?

Schooltypen
  • Kantonees-Chinese scholen.
  • Mandarijns-Chinese scholen.
  • Protestantse Kantonees-Chinese scholen.
  • Andere Chinese scholen.

Wat als je niet slaagt voor eindexamen?

Samengevat zijn de opties als volgt: Het hele jaar overdoen: alle vakken opnieuw volgen en het examen opnieuw maken. Dit kan op een middelbare school, bij het vavo of op een privéschool. Deelcertificaten halen: het examen opnieuw maken voor de vakken die je onvoldoende hebt afgesloten.

Heeft China leerplicht?

China heeft een leerplicht, waardoor iedereen minimaal negen jaar naar school moet. Maar het verschil tussen de scholen op het platteland en in de steden is gigantisch. Daarom proberen ouders alles om hun kinderen op de beste scholen te krijgen.

Hoelang is een schooldag in China?

Rond 10.30 uur is er een korte beweegpauze. Chinese scholen zijn verplicht om een uur per dag aan beweegonderwijs te geven. Het ochtendprogramma duurt tot 12.00 uur. Na de lunch gaan de lessen weer verder tot 17.00 uur.