:

Wat moet je doen als je huig pijn doet?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat moet je doen als je huig pijn doet?
  2. Kan je zonder huig geboren worden?
  3. Waarom doet mijn huig pijn?
  4. Hebben babys een huig?
  5. Wat als keelpijn niet overgaat?

Wat moet je doen als je huig pijn doet?

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om de pijn te verzachten....Zo kunt u:
  1. Iets kouds drinken.
  2. Op een dropje of zuurtje zuigen. Speciale zuigtabletten zijn niet nodig. ...
  3. Rust nemen. ...
  4. Uw stem minder gebruiken.

Kan je zonder huig geboren worden?

In een heel enkel geval kan het nodig zijn de huig volledig te verwijderen (uvulectomie). In Ethiopië en Eritrea wordt de huig bij kinderen soms in zijn geheel verwijderd zonder enige concrete reden, maar vanwege de overtuiging dat er door de huig gevaar van verstikking zou bestaan.

Waarom doet mijn huig pijn?

Een ontstoken gehemelte of verhemelte gaat vaak gepaard met een keelontsteking of ontstoken huig. Een andere mogelijke oorzaak van een ontsteking in het gehemelte is het herpesvirus. Verder kunnen ontstekingen in de mond ontstaan door roken of medicijngebruik, maar ook door bijvoorbeeld te heet (warm) voedsel.

Hebben babys een huig?

Acht van de negen vrouwen wil de huig van hun baby verwijderen binnen twee weken na de geboorte. (De huig is een deel van het gehemelte.) Een baby met huig kan volgens hen niet goed drinken, heeft veel dorst, wordt vaak ziek, heeft kriebel in de keel, spuugt…

Wat als keelpijn niet overgaat?

Als de keelpijn niet binnen een week overgaat, juist alsmaar erger wordt of als je je echt heel erg ziek voelt, dan is het verstandig contact op te nemen met de huisarts. Indien nodig kan deze doorverwijzen naar een KNO-arts.